Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-10-2000, 01:14 PM
Registered User
Join Date: Feb 2000
Location: Powder Springs, Georgia, USA
Posts: 206
I have a 1985 300TD and the Climate Control will not work ( no defrost, heat, or A/C)when the outside air temp is very warm or hot. When it cools off in evenings or morning it works fine. I have the CD, any suggestions where to start ?
Reply With Quote
Old 05-10-2000, 04:26 PM
Registered User
Join Date: Feb 2000
Location: Germantown, MD
Posts: 106
I have an 85 300TDT and I noticed that the controls for the A/C, heat, etc were all not working or at least nothing was coming on when I pushed the buttons. As it turns out the ignition switch was loose and the power to the climate controls being cut off. This may not have anything to do with your problem but this was causing intermittent disfunction. All I have to do is move the key slightly while the car is still running and I can hear a click...the power is restored. I need to take the ignition switch out and see wha tI can do to improve the connections. Go figure.

Reply With Quote
Old 05-10-2000, 05:17 PM
Posts: n/a

I recently bought an '81 300D for my daughter. You had to turn the ignition switch slightly counterclockwise after starting to make the climate control system work. I replaced the ignition switch for about $16 and the problem went away.

Remove the instrument cluster to get to the electrical switch which is screwed to the back of the lock mechanism with three screws. Wiggle your switch and see if this is your problem, if so it's an easy fix.

Good luck,

Larry Bible
'84 Euro 240D, 516K miles
'88 300E 5 Speed
'81 300D Daughter's Car
Over 800,000 miles in
Mercedes automobiles
Reply With Quote
Old 05-10-2000, 08:20 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You may be a little low on freon...Have it checked.

Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
Reply With Quote
Old 05-12-2000, 12:56 PM
Registered User
Join Date: Feb 2000
Location: Powder Springs, Georgia, USA
Posts: 206
Thanks ! It was the switch ! I guess I'll get it fixed one of these days. Right now it's OK.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'94 E420 A/C Erratic Behavior weilands3 Tech Help 2 08-24-2004 06:40 PM
Climate Control turns on and off by itself (1995 C220); A/C does not work bnl107 Tech Help 1 08-01-2004 07:58 PM
a/c repaired, road test (trip), now for a cooling check CSchmidt Diesel Discussion 1 07-21-2003 07:49 PM
1988 300 SEL, A/C, not used for long time? rbellamy1 Tech Help 4 07-18-2003 03:46 PM
420SEL A/C don't work rudy Tech Help 5 03-02-2000 04:17 AM

All times are GMT -4. The time now is 02:45 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page