Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 09-17-2003, 09:42 PM
Registered User
Join Date: May 2000
Posts: 41
2.3-16 falling flat

riding back from mother's last weekend about 50 miles from home, my car just started running flat like I was riding into a huge head wind. I got it home, did fine the next day, but was suspect. Rode it out of town yesterday, did fine up there and started running flat again, power drop off between gears just plain flat running. I checked my log and saw that I had never changed the fuel filter, so i did and it needed it, but to no avail, still the same. any great ideas? both fuel pumps seem to be running, not overly hot. Could it be ignition rather than fuel?
Thanks all
john brasfield
Reply With Quote
Old 09-18-2003, 08:05 AM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Many items could cause that symptom. I would start with basics like compression test. Timing chains can stretch or jump.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 09-18-2003, 08:10 AM
Registered User
Join Date: May 2000
Posts: 41
Chains are not that old, I think if rings or valves were bad, it would happen all of the time. I did check the ovp relay last night and one of the fuses were bad. I replaced it and it ran well. I guess the intermittent nature of it could be heat related, but car runs cool. This is weird.
Thanks for the help
Reply With Quote
Old 09-18-2003, 09:49 AM
Registered User
Join Date: Jul 2001
Location: SoCal
Posts: 1,303
Not so weird. With the fuse out, your ECU isn't functioning, so operation is just the mechanical injection. When conditions occur that would require the EHA to adjust mixture, it isn't happening.

'91 MB 190E 2.3
'08 RAV4 Ltd 3.5
'83 Lazy Daze m'home 5.7
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:48 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page