Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-20-2000, 06:03 PM
Vance
Guest
 
Posts: n/a
I have suddenly developed a problem with the transmission on my 560sec. The problem is when the transmission is shifting from 1st gear to second gear, it misses, the engine gives 3 quick revs as it goes into cutt-off rpm, then the second gear engages violenly.
This will only occur under full load or kickdown at low speeds, as this will be the only time 1st gear will engage.
All other shifts up or down are fine. The kickdown from 2nd to 1st is fine also.
My local MB dealer has looked at the problem, but as yet do not have any answers. A new vacuum modulator has been fitted, but no luck there either. Hoping someone can help me.
Thanks.
Reply With Quote
  #2  
Old 05-20-2000, 10:20 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You could have something worn in the transmission... The dealer should have a transmission specialist that can do this.

------------------
Benzmac:
Donnie Drummonds
1992 500E (very soon I hope
1981 280GE SWB
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
SERVICE MANAGER FOR 14 BAY FACILITY
MERCEDES SPECIALIST 8 YRS
PARTNER IN MERCEDESSHOP.COM
Reply With Quote
  #3  
Old 05-21-2000, 11:47 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
I haven't responded to this as I have no info at home.

I think that the second gear band servo is the one that has been redesigned due to seal leakage and breakage of the piston. The piston is removable from the outside and can be either resealed or replaced.

Email me during the work day and jog my memory, I will find out.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 300SE (S320W) Tranny Shift Problem 93S320W Tech Help 0 10-14-2004 03:18 PM
CLK Transmission shift control problem ballardr Tech Help 5 08-27-2004 08:00 PM
1987 420 SEC idling/revving problem johnnyhughes Tech Help 4 02-18-2004 07:13 AM
Differential Gear swap 560 SEC chinook Tech Help 4 11-08-2003 03:42 AM
560 sec sunroof problem aandressoo Tech Help 2 02-29-2000 04:24 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page