Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-18-2003, 10:40 PM
jlomon's Avatar
Registered User
Join Date: Aug 2002
Location: Toronto, Ontario
Posts: 310
Please help: idle problem on cold start

Hi everyone,

I've just started experiencing a problem on cold starts with my car's idle. It is a 1994 C280 with approx 80K miles. It can sometimes sit for 5 days without being started, and the temperature at night has dropped to the low to mid 30's. When I turn the key the car turns over as quickly as it always does, and the motor starts immediately. After 3 or 4 seconds it just dies. When I start the car again, right away, it starts without problem and does not cut out on me. This doesn't happen on warm starts, and did not happen on cold starts during the recent warmer temperatures where it was only going in to the high 40s at night. It doesn't happen if the car sees use every day or two, even on a cold start when it has been cooler at night.

Any ideas? If it was a carbureted car I would guess it was something to do with the choke. But I don't understand computerized fuel injection anywhere near as well.


Last edited by jlomon; 10-19-2003 at 11:33 AM.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 05:27 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page