Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-21-2003, 08:21 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Seattle
Posts: 596
M103 Cap and Rotor toast at 30k miles

Hi All,

Car is a '92 300TE with 120k miles. After 30k miles, my Cap and Rotor are nasty. Big fuzzy black carbon tracks on all the points and the rotor is crusty and black. I will be replacing soon along with plugs and wires -- car is running smmothly, but a bit sluggish.

Is this abnormally early? Does anyone know what could cause this? Unfortunately, car does get it's fair share of short trips. The only thing I could think of off the top of my head is a weak ground somewhere -- or possibly a failing coil?
__________________
David
1986 300E Anthracite + ECodes + MB Mileage Award
Reply With Quote
  #2  
Old 10-23-2003, 03:51 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Seattle
Posts: 596
Any Comments?
__________________
David
1986 300E Anthracite + ECodes + MB Mileage Award
Reply With Quote
  #3  
Old 10-23-2003, 04:31 PM
sixto's Avatar
smoke gets in your eyes
 
Join Date: Jun 2000
Location: SF Bay Area
Posts: 19,744
What plugs are you using? What brand of wires?

Sixto
95 S420
91 300SE
87 300SDL
83 300SD
Reply With Quote
  #4  
Old 10-23-2003, 05:17 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2003
Location: Ontario, Canada
Posts: 3,160
What make are your cap & rotor?
OEM or aftermarket ?
Since the rotor is in constant contact with the carbon tip of the cap, you will always see black carbon powder.
Besides, I would install a new cap & rotor with 30 k miles on it anyway.
__________________
2007 C 230 Sport.
Reply With Quote
  #5  
Old 10-23-2003, 06:13 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: Seattle
Posts: 596
original wires. plugs and parts are dealer installed OEM.
__________________
David
1986 300E Anthracite + ECodes + MB Mileage Award
Reply With Quote
  #6  
Old 10-23-2003, 07:05 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: southern pines NC
Posts: 35
I have a 92 190E 2.6 with 142,000 miles on the origional rotor and cap. I did pull them at 60,000 and they were ok, just a little white oxidation buildup on the cap. I can't imagine that they would be faulty after 30k. The only normal black dust would be from the carbon brush but should not be that much.

Rod
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page