Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-03-2003, 09:05 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vero Beach FL
Posts: 2
shifting problems

Hello people I have a couple problems one is when I shift into reverse I have to rev it to 3000 or more RPMs to get it to engage. Once it is in reverse there are no problems it stays in gear and reverses fine. My second problem is the fluid in my load leveler has leaked or somehow is gone from the resevoir. I know it is hydrolic fluid but what type and also when I add it how do I bleed the sysytem to remove the air. These problems are on a 89 560 SEL thanks for any help.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-03-2003, 11:21 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Evansville, Indiana
Posts: 8,150
Check your tranny fluid, it sounds as if it may be low. Otherwise, a fluid and filter change are in order.

The hydrualic fluid for the self-leveling is best bought here on FastLane or from a dealer. while it's not exactly exotic, you don't want to do any damage to the system.

check the rear struts for leaks, also the tubing connections. The fluid has to be going somewhere, and I'd bet the accumlators are rock hard and have beated the struts to death, hence the leaks. Hope for a bad connection or leaking line, the struts are expensive!

Peter
__________________
1972 220D ?? miles
1988 300E 200,012
1987 300D Turbo killed 9/25/07, 275,000 miles
1985 Volvo 740 GLE Turobodiesel 218,000
1972 280 SE 4.5 165, 000 - It runs!
Reply With Quote
  #3  
Old 11-04-2003, 03:58 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vero Beach FL
Posts: 2
Peter I did the filter and new fluid but that did not work any ideas other than that?
Reply With Quote
  #4  
Old 11-04-2003, 09:18 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Evansville, Indiana
Posts: 8,150
Time for a transmission tech to look at it then. Might just be a band needing adjustment, might be a bad tranny.

Peter
__________________
1972 220D ?? miles
1988 300E 200,012
1987 300D Turbo killed 9/25/07, 275,000 miles
1985 Volvo 740 GLE Turobodiesel 218,000
1972 280 SE 4.5 165, 000 - It runs!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 09:27 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page