Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 11-11-2003, 01:27 PM
Registered User
Join Date: Feb 2002
Posts: 4
cant get lambda to stay in adj.

I have an 84 500 SEL The o2 was original so I replaced it due to pore economy, and replaced the fuel distributer due to it leaking fuel from the regulating piston. I checked the lambda on/off ratio after warm up it was around 87% exhaust was smelling rich. I adj. it down to 60% but it would just go back to 80+% If I hold the idle at 2500 RPM lambda will creep up to 90% then settle back and fluctuate between 78-89%. I am checking this with a crafstman meter that measures cycles. I checked the voltage at the O2 sensor it was about .80 volts while I was observing 78-89%. The engine idles rough. I assumed the fuel distributer (a rebuild) was bad so I sent it back for another, and the same problem exist with on change. I have sprayed the intake manifold with brakclean to detect vacuum leaks but nothing indicated. I would very much appreciate any sugestions anyone may have.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

All times are GMT -4. The time now is 10:03 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page