Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-01-2003, 05:18 PM
sjcruiser's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Jose
Posts: 88
tranny shifts hard when hot or under load...

Hello all,

My transmission shifts pretty smooth when cold (love the feeling); but hard (slamming/thumping) once the engine's hot (or tranny fluid is hot), or under load (light hill or with passengers) - especially the 3-4 shift. I've tried to adjust the vacuum modulator CCW one slot - it helps but I don't think it's gonna cure the problem.

Could someone please help ?

Any comments are greatly appreciated!
TIA,
Frank.

P.S: It's an '86
__________________
'86 560SEL | Silver Ext. / Blue Int. | 201K miles (Apr. 05) | 204K miles (Feb. 06)

Last edited by sjcruiser; 01-13-2004 at 07:48 PM.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-01-2003, 05:52 PM
TX76513's Avatar
Platinum Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Brandon, Mississippi
Posts: 5,203
sjcruiser, don't know what year you have but try the link I have attached and scroll down to transmissions. Some good information (and pictures)
CLICK HERE
__________________
BENZ THERE DONE THAThttp://www.peachparts.com/shopforum/...c/progress.gif
15 VW Passat TDI
00 E420
98 E300 DT
97 E420 Donor Car - NEED PARTS? PM ME!
97 S500
97 E300D
86 Holden Jackaroo Turbo D
86 300SDL
(o\|/o)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-13-2004, 08:01 PM
sjcruiser's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: San Jose
Posts: 88
>>The B2 band servo piston has been redesigned, reducing the loss of pressure during release as part of the 3-4 shift<<

Interesting fact... what's the symptoms when this happens ?
As stated above - the roughness is mostly in 3-4 shift. Another thing that I observed is that the economy gauge is pretty sensitive with throttle possition - on a moderate acceleration, it would move to bold red area (possible vacumm leak here ?)

Anyone ? Steve ?

Thanks again,
Frank.
__________________
'86 560SEL | Silver Ext. / Blue Int. | 201K miles (Apr. 05) | 204K miles (Feb. 06)
Reply With Quote
  #4  
Old 01-13-2004, 09:56 PM
chazola's Avatar
Registered User
 
Join Date: Nov 2003
Location: Dorset, United Kingdom
Posts: 1,238
I have this problem too- it's bloody annoying! When the car is really warmed up (after an hour or so of driving) the shifts are smoother again like when cold.
Very odd...
__________________
1993 320TE M104
---------------------------------------------------
past:

1983 230E W123 M102
1994 E300D S124 OM606 (x2)
1967 250SE W108 M129
1972 280se 3.5 W108 M116
1980 280SE W116 M110
1980 350SE W116 M116
1992 300E W124 M103
1994 E280 W124 M104
----------------------------------------------
"music and women I cannot but give way to, whatever my business" -Pepys
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:52 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page