Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-07-2003, 08:40 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Question 92 2.6 Runs rough once it warms up!! Help!!!

1992 190E 2.6L Starts and runs fine until operating temp is reached. It then idles rough and stumbles as you try to drive it. It never comes out of this no matter how hard you drive it. The car does not get driven very much and sits alot. The problem started without warning. Any ideas on what to look at???? Thank you in advance for you reply.
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2003, 09:24 PM
mike690003's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Miami,FL
Posts: 807
Check for a burned cap and rotor, and the Supressor cover.
__________________
1987 mercedes 300E
1995 e320 conversion(hated the 300e grill)
HID/Xenon (D2S)
Keyless Entry
Monochromatic Paint (Custom Blue)
Smoked Tails
Flat Badged (front)
Debadged (rear)
custom "carbon fiber" console
18 inch HP EVO rims
Sold! Now I drive a Monte Carlo SS
http://memimage.cardomain.net/member.../352975_67.jpg
http://memimage.cardomain.net/member.../748335_24.jpg
Reply With Quote
  #3  
Old 12-07-2003, 11:37 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
WHAT IS THE SUPRESSOR COVER??? WHERE IS IT???
THANKS.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-11-2003, 06:55 PM
mike690003's Avatar
Registered User
 
Join Date: Apr 2003
Location: Miami,FL
Posts: 807
It is a round ceramic plate that goes behind the distributor cap.
__________________
1987 mercedes 300E
1995 e320 conversion(hated the 300e grill)
HID/Xenon (D2S)
Keyless Entry
Monochromatic Paint (Custom Blue)
Smoked Tails
Flat Badged (front)
Debadged (rear)
custom "carbon fiber" console
18 inch HP EVO rims
Sold! Now I drive a Monte Carlo SS
http://memimage.cardomain.net/member.../352975_67.jpg
http://memimage.cardomain.net/member.../748335_24.jpg
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2003, 01:54 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2001
Posts: 19
I had the same problem with my 1985 380 SE, it also ran fine until warmed up and then ran terrible.

At cold start the engine temp sensor reads cold and keeps the computer in open loop control where the oxygen sensor is not used to adjust fuel mixture.

As soon as the temp sensor goes above a set temp 160 ?
the computer goes into closed loop operation and uses input from the o2 sensor to constantly adjust the fuel mixture and keep emmissions down.

I used this logic to replace my o2 sensor and the old girl runs great.

For the price it is the best place to start.

Hope this helps
Reply With Quote
  #6  
Old 12-14-2003, 12:57 PM
azhari
Guest
 
Posts: n/a
bajaboat32

Any significant drop in your fuel mileage?

Does your car smoke when it starts running rough?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-16-2003, 08:36 PM
Registered User
 
Join Date: Dec 2003
Posts: 3
Haven't drove the car enough to see if mileage has dropped. It does not smoke when starts running rough.
Thanks for the reply.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:41 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page