Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-11-2003, 03:55 AM
ned2683's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 693
heater issue

I need some help my car is a 1984 300SD (126)

the AC does not work and the heater use to work.

what happen was one day it went out, and so i looked under the fuse box and changed fuse #11. and it worked again. a couple days after that it would turn itself on and off by its own (i press the defroster button). sometimes it would come on, then go away, then come back on in random intervals. when it doesn't work its not just the defroster button, but the whole heater system.

and it blew a couple more fuses. now it doesn't blow the fuse, but it does work either. could some one give me an advice on what i could look into? its started to get really cold here and i need the defroster to work in order to drive. thanks for your advices.
__________________
198? 300D ???K - Future DD
1989 300TE 285K - traded in '12
1984 300SD 186K - Sold in 08
1978 300SD 330K - Died in 05
Reply With Quote
  #2  
Old 12-11-2003, 07:18 PM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Colorado Springs
Posts: 481
check your mono valve, although blowing a fuse is not the usual symptom. Worth a look as it is an easy diy and check if the rubber is broken replace it.
m
__________________
Martin Ingram
Colorado Springs
2005 320 CDI
2006.5 VW Jetta TDI
1991 560SEL (179000 Sold)
1972 280SEL 4.5 ('The Lead Sled' 320000 miles when sold.)
1972 220D (225000 when sold)
Reply With Quote
  #3  
Old 12-12-2003, 09:24 AM
greggyc
Guest
 
Posts: n/a
Question heater issue

My '89 190E is doing the same thing...the heater blew a fuse, I replaced it. While driving the car, the heater blower will run for a while, then it will completely shut off for a few minutes...then it will come back on again like a central unit in a house. Is it the valve or the climate control unit? The car has 213000 miles on it.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-12-2003, 09:28 AM
greggyc
Guest
 
Posts: n/a
heater issue

also....when I'm sitting at idle like at a red light, I can hear something clicking like a relay on the passenger side of the vehicle under the hood...this is my first MB so I'm not sure what's normal and what isn't.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-12-2003, 11:23 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2002
Location: Colorado Springs
Posts: 481
check your mono valve assembly it is a solenoid so ti can cause a clicking
__________________
Martin Ingram
Colorado Springs
2005 320 CDI
2006.5 VW Jetta TDI
1991 560SEL (179000 Sold)
1972 280SEL 4.5 ('The Lead Sled' 320000 miles when sold.)
1972 220D (225000 when sold)
Reply With Quote
  #6  
Old 12-13-2003, 05:17 PM
ned2683's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2001
Posts: 693
in my car there are 2 fuses that are blowing. one is an 8a and number 11 is a 25a. i actually got some heat now although the fan is not on all the time.

i have to look into this monovalve thing. can someone explain what it does exactly? thanks
__________________
198? 300D ???K - Future DD
1989 300TE 285K - traded in '12
1984 300SD 186K - Sold in 08
1978 300SD 330K - Died in 05
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page