Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-03-2000, 02:23 PM
mickey
Guest
 
Posts: n/a
According to the W126 shop manual on CD ROM the relay is mounted on the firewall. There is a picture and everything! But on the diesel there is just a rubber plug where the relay should be mounted. I've followed the wires to where the disappear through the firewall...up high and toward the center of the dash. YIKES!

By the way, my problem is this: After degreasing the rinsing the engine compartment the auxiliary cooling fan runs continuously and the A/C clutch will not engage. That sounds like the relay to me, but I'd love to have someone tell me it's something simpler.

-mickey
Reply With Quote
  #2  
Old 07-03-2000, 03:04 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
Well it may be just a story but you asked for a simple one; so here it is.

The possibility exists that you have open circuited the coolant temp sensor. The dual conditions of fans operating and A/C clutch not, combine to make me think that the controller thinks the engine is real hot. A condition that calls for high blow on the cooling fans and compressor cut-off. Sounds like a good story to me (bg).

BTW I thought the Klima relay was next to the ABS controller but that may only be on gas models. I'd have to look in the book.

------------------
Steve Brotherton
Owner 24 bay BSC
Bosch Master, ASE master L1
26 years MB technician
Reply With Quote
  #3  
Old 07-05-2000, 01:25 PM
mickey
Guest
 
Posts: n/a
Thanks! I'll fool with the coolant temp sensors this evening and see what happens. In the meantime, any info on the relay location would be greatly appreciated. This has reached the level of a Quest! I'll find that relay or die trying!

-mickey
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2000, 03:21 PM
mickey
Guest
 
Posts: n/a
You're a genius! I disconnected the aux. fan wires from the temperature sender and presto! The A/C kicked on. Thanks! Now if I can just figure out how to put the dash back together.....

-mickey
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Replacing a/c comp. clutch with compressor in vehicle? The Warden Diesel Discussion 8 08-19-2004 07:34 PM
W126 Nippondenso Compressor A/C Clutch RSRobbins Tech Help 4 10-07-2003 11:13 PM
'84 190D A/C relay, where is it? WANT '71 280SEL Tech Help 1 06-23-2003 09:23 AM
WTB: Used (Good) Fan Clutch for 300SDL Lance Allison Mercedes Used Parts For Sale & Wanted 1 01-27-2003 12:50 AM
A/C just "quit" on 300SDL GregErvin Tech Help 1 11-27-2001 08:00 PM



All times are GMT -4. The time now is 11:19 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page