Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 08-18-2000, 03:59 PM
Posts: n/a
The dealer has thrown up his hands so I'm hoping someone on this board can help. My '90 300E occasionally comes down with a low idle - about 400 rpm rather than the usual 600 rpm (in gear). It is annoying because the car then shakes and the cycling of the AC will occasionally cause it to stall. This condition can suddenly arise at any time - shortly after a start up or after an hour of stop and go. Once it's in the low idle mode it stays there - no amount of driving will have an effect. However, if I shut the engine off and immediately restart it, normal idle is re-established - as if something is being reset. Replacement of all the usual tune-up items has had no effect. I even had the dealer replace the Hall sensor (behind the speedo) after reading about it on this board. Any suggestions/insight would be greatly appreciated.
Reply With Quote
Old 08-18-2000, 05:43 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Try search feature, AIR FLOW SENSOR. The later version Cis-ECU can & will go into fixed oper. mode.
Reply With Quote
Old 08-18-2000, 09:04 PM
Posts: n/a
I had a very similar problem resolved with my 1993 190E 2.3 recently by replacing my idle switch. At first, the problem was intermittent, and happened once in a while. After 9 months or so, it was more consistent and reproducable at the dealer. You can search for my other posts. Earnest.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
300E Random stalling and rough idle Brian300E Tech Help 17 08-29-2004 06:01 AM
another idle problem.... 124Addict Tech Help 9 03-13-2003 01:37 AM
93 300E - Rough idle after 02 sensor, air mass sensor, OVP relay, wiring harness, etc dordal Tech Help 12 11-20-2002 02:54 PM
86 300E AC system/ 94 E320 idle problem Geof Tech Help 9 11-12-2002 06:24 PM
Yet another 300E idle problem brinzbenz Tech Help 0 04-04-2002 07:07 PM

All times are GMT -4. The time now is 03:59 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page