Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-06-2004, 12:06 PM
BlackBeauty's Avatar
BRABUS'ed
 
Join Date: Feb 2003
Location: South East Asia
Posts: 125
Shift SHOCK on my Tranny

Hello friends, my 300CE has the tranny that starts off in 2nd. Anyways, I have the bowden cable pretty much tightened up and hence, on 1/4 throttle, it'll lick down to 1ST during take off.

Recently, I began to experience shift SHOCK on the 1-2 gear change. No longer that lazy upshift. Again, this happens on the 1-to-2 gear change only. The transmission was overhauled only about 30,000 miles ago. I have not replaced the ATF or filter though.

Could my tranny be breaking apart again?

Reply With Quote
  #2  
Old 04-06-2004, 01:46 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2001
Posts: 897
I would guess you could have a vacuum leak. A leak will result in hard shifting on an otherwise good tranny. I had this on my '95 E300D, it was a Y fitting with a crack in it.

Rgds,
Chris W.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-06-2004, 01:48 PM
haasman's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jun 2001
Location: San Francisco, CA
Posts: 3,097
I believe for your car, depending on the year, a second gear start is normal.

The bowden cable is supposed to be slightly loose in adjustment.

I would change the ATF and filter as soon as possible.

Your trans should be working normally after only 30k miles since a rebuilt.

Haasman
__________________
'03 E320 Wagon-Sold
'95 E320 Wagon-Went to Ex
'93 190E 2.6-Wrecked
'91 300E-Went to Ex
'65 911 Coupe (#302580)
Reply With Quote
  #4  
Old 04-06-2004, 09:26 PM
BlackBeauty's Avatar
BRABUS'ed
 
Join Date: Feb 2003
Location: South East Asia
Posts: 125
Quote:
Originally posted by Chris W.
I would guess you could have a vacuum leak. A leak will result in hard shifting on an otherwise good tranny. I had this on my '95 E300D, it was a Y fitting with a crack in it.

Rgds,
Chris W.
Hi Chris, may I know the source of your vacuum leak so I may start tracing the fault? Thanks.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-06-2004, 09:27 PM
BlackBeauty's Avatar
BRABUS'ed
 
Join Date: Feb 2003
Location: South East Asia
Posts: 125
Quote:
Originally posted by haasman
I believe for your car, depending on the year, a second gear start is normal.

The bowden cable is supposed to be slightly loose in adjustment.

I would change the ATF and filter as soon as possible.

Your trans should be working normally after only 30k miles since a rebuilt.

Haasman
Will try out the ATF and filter change first. Thanks man...
Reply With Quote
  #6  
Old 04-07-2004, 08:06 AM
BlackBeauty's Avatar
BRABUS'ed
 
Join Date: Feb 2003
Location: South East Asia
Posts: 125
Any other transmission experts out there?

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:12 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page