Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-22-2004, 01:36 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 529
W140 Blower Motor Speed - Bad Regulator?

'93 500 SEL... HVAC blower motor doesn't seem to generate sufficient air volume... voltage at blower motor is approx. 6.3 volts when speed thumbwheel is set at "MAX". Is this voltage too low? The W140 AC Electrical Test Program doesn't list a maximum voltage, only that nominal value for "MAX" is > 5 V, blower motor running.

Blower motor speed is adjustable from "MIN" to "AUTO" but no further speed is noted when set to "MAX" or Defrost is engaged.

The vehicle still has the old style blower regulator; cabin air filter is new.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-22-2004, 04:53 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Posts: 529
Regulator was bad.

With new regulator (140 821 84 51), blower motor voltage at "MAX" is approx. 12volts.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:45 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page