Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
 
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    


Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-11-2004, 07:00 PM
Dan Rotigel
Guest
 
Posts: n/a
w201 climate control unit question

The lights for the climate control unit (pet name for the row of buttons half way up the center console on US version) flickered on and off twice before dying all together. The buttons no longer function, nor does the blower speed selection.

Is there a single fuse for this assembly? Where?

Any other ideas?

Thanks much.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-11-2004, 09:32 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Posts: 376
The power for the climate control lighting runs through the instrument cluster. Is your instrument cluster lit?

If none of the selections for the climate controls are working either, the connector plug on the left side of the climate control might have popped off?

I get mine out by removing the glove box. You might not have to do this. Then remove the wood trim covering the fan switch. Remove the two screws on each side and push the fan switch out of the way. There are two clips, one on each side, that lock the climate control in the center dash. Lift the tabs and slide it out. I belive the plug on the left is the one we are discussing.

Tinker
Reply With Quote
  #3  
Old 06-13-2004, 01:01 PM
Dan Rotigel
Guest
 
Posts: n/a
Yes, the instrument cluster is lit (although one bulb is burnt out). I don't think the lights for the switches are the main problem as the buttons are no longer working. I will check the connector plug tonight-thanks for the advice on how to remove it!

Is there a fuse for this unit?

Dan
Reply With Quote
  #4  
Old 06-13-2004, 06:01 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Posts: 376
Dan,

Some of the older units do have a fuse on the back.

Tinker
Reply With Quote
  #5  
Old 07-14-2004, 11:54 PM
Dan Rotigel
Guest
 
Posts: n/a
I ended up replacing the unit with one from ProGrama for 200$. I can't say what was wrong with the old unit-they just said it was junk and sent me a new one. Great service from these guys, and easily the best price around.

Do a google for their website, they're based in Boca Raton FL.

Dan
Reply With Quote
Old 07-14-2004, 11:54 PM
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



All times are GMT -4. The time now is 01:56 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page