Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-21-2002, 10:09 PM
Diesel Power
Guest
 
Posts: n/a
240D home

I just got back from picking up the $310 75 240D from OKC, OK. This car is DEFINITELY a project car. At least this one is of a means that I will be able to address and fix. The fuel system had lost prime when I got there, and completely refused to start. The seller and another mechanic (it was stored at a MB specialty shop), dug in and found that a hose had split and air was leaking into the filter housing around the mounting bolt. They fixed this problem and the car finally came to life. A quick test drive around the area revealed that the tranny is shifting nicely, but leaking HUGE amounts of fluid - enough so that it was starting to slip after only the quick drive around the block, an up and down my street after getting home. From the location of the leak, front pump seal is suspected. This looks to be one of the first areas that are going to be addressed. The glow system had been hashed to a switch, and then quick rigged to work by connecting two wires under the hood after their switch quit working. Getting the glow/start lever working will be next. Basically, the electrical will need a thorough going over. It will need a repaint, sme body work, and interior redo as well. There is no cushion left in the drivers seat at all.

Engine does smoke a bit. At least I'm not smelling any oil in the exhaust. Smoke is light grey in color, so I'll pull the injectors and have 'em rebuilt. I'll also replace all glowplugs as they took a pretty severe beating while we were all trying to get it started. Oil pressure is excellent, and builds up to a little over 15 psi while cranking, and then pegs as all MB oil guages do as soon as it starts. As for the A/C, I haven't even tried it yet. Oh yeah, the temp guage and speedometer don't function at all.

All in all, it looks like I'm gonna have me lots o' work to do.

Reply With Quote
  #2  
Old 05-21-2002, 10:37 PM
mikemover's Avatar
All-seeing, all-knowing.
 
Join Date: Aug 2001
Location: Atlanta, GA
Posts: 5,514
Good luck, man! Keep us updated and post some pics when you can!

Mike

__________________
_____
1979 300 SD
350,000 miles
_____
1982 300D-gone---sold to a buddy
_____
1985 300TD
270,000 miles
_____
1994 E320
not my favorite, but the wife wanted it

www.myspace.com/mikemover
www.myspace.com/openskystudio
www.myspace.com/speedxband
www.myspace.com/openskyseparators
www.myspace.com/doubledrivemusic
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page