Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-18-2003, 10:19 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Vernon, CT
Posts: 1,848
Question bad engine mounts or shocks?

Lately I have been noticing that when starting and stopping the engine in my 123 TD, the engine shakes the car. Once started everything is smooth. I have been thinking it is the engine shocks because bad mounts would cause the engine to also shake at idle. I just want to get a general consensus (sp) before I spend $44 a piece for engine shocks.

__________________
1999 MB SL500 (110,000 mi)
2004 Volvo V70 2.5T (220,000 mi)
2014 Tesla Model S 85 (136,000 mi)
MBCA member
Reply With Quote
  #2  
Old 11-18-2003, 10:56 PM
Registered User
 
Join Date: Nov 2002
Location: Wakefield, RI
Posts: 2,145
I changed the engine mounts and it made a huge difference, much smoother. Chasing a vibration at idle I changed the engine shocks. Noticeably smoother but not as great a change as the mounts. Upon inspection, the shocks appeared in pretty good shape but I put the new ones in anyway. I still have the old ones and you can have them if yours are totally shot. RT
__________________
When all else fails, vote from the rooftops!
84' Mercedes Benz 300D Anthracite/black, 171K
03' Volkswagen Jetta TDI blue/black, 93K
93' Chevrolet C2500HD ExCab 6.5TD, Two-tone blue, 252K
Reply With Quote
  #3  
Old 11-19-2003, 08:19 AM
jcd jcd is offline
village idiot
 
Join Date: Jun 2001
Location: Northern New Jersey
Posts: 1,102
My 2 cents

My 1977 300D only has one engine shock, but I replaced it prior to replacing my motor mounts. I do know this.......a good engine shock will not compensate for bad motor mounts. With good motor mounts, I can't imagine that back engine shock(s) would make a huge difference,,,,,but I've been wrong before.

JCD

PS,,,,you must be in the US.....hope all is well and look forward to the next NJ meet.

JCD
Reply With Quote
  #4  
Old 11-21-2003, 02:33 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2000
Location: Vernon, CT
Posts: 1,848
Yes I am home. I got back from my "home abroad" back in Sept. I was over there for their summer. Routinely it hit 122 degs./ 110 in the shade.

__________________
1999 MB SL500 (110,000 mi)
2004 Volvo V70 2.5T (220,000 mi)
2014 Tesla Model S 85 (136,000 mi)
MBCA member
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 08:11 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page