Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Diesel Discussion

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-02-2004, 02:41 PM
Randall Kress
Guest
 
Posts: n/a
Strange AC Issue...

So, I know I have a slight Freon leak. I had my system charged in August. Then I moved to Florida, and the AC worked GREAT. Spent three months down there, now I'm two months back in NJ, and the AC blows luke warm. No more cold! Do you think all the freon could have leaked when I moved back to the Northeast? Maybe the change to cold weather did it?

Is the fact that I'm out of freon, is that damaging the compressor or other components? I really appreciare the help guys... As always...
Reply With Quote
  #2  
Old 03-02-2004, 03:14 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2001
Location: Milford, DE
Posts: 1,424
I guess I'm a bit confused... You know your A/C system had a slight leak and now the freon has leaked out and the system no longer works... And that is strange? Did you expect that it would continue to operate forever? What happend seems pretty normal to me.

On most A/C systems there is a pressure switch in the system that will prevent the compressor from engaging if there is insufficent freon in the system for proper operation. If this switch is working on your system (and you indeed don't have freon) you will not be able to turn on the A/C system.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-02-2004, 03:19 PM
84300DT's Avatar
Senior Member
 
Join Date: Jan 2002
Location: Mass.
Posts: 2,218
if you didn't use it for awhile when you came north it could have leaked out sufficient freon that it will not turn the compressor on anymore.
had the same thing happen to me when my son used the car for 6 months and did not use the a/c at all.
needed a re-charge to get it going again.
__________________
1984 300D Turbo - 231k....totalled 11/30/07 RIP
Reply With Quote
  #4  
Old 03-03-2004, 12:27 PM
Randall Kress
Guest
 
Posts: n/a
Well, it worked just last week. I turn it on once a week, regardless. But what i thought was strange is that it just went so fast. Living in Fla for three months, it worked perfectly. You would think it would have stopped then, when it was justed every minute of everday. Thanks guys.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:06 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page