Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 10-25-2000, 07:30 PM
Posts: n/a
Hi everyone. A couple of weeks ago I posted about a whistle coming from my front brakes (88 300E) and then the ABS would engage at low speeds (below 20 MPH) when the brakes were warm (rush hour, etc.).
Well, the dealer said it was the ABS sensors ($850 parts and labor!!!!) but that it wasn't necessary for me to replace them now since it was so expensive and it didn't happen all the time.
Now sometimes when starting from a stop and turning left the left brakes seem to stay applied and the car seems to drag the left wheel against its will.
What's going on?
Thanks for the replies.
Reply With Quote
Old 10-25-2000, 08:07 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
You should have the wheels checked for loosenes in the bearings and bolts.

Also, you could have a brake caliper locking up.

Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 10-26-2000, 12:48 AM
Senior Canadian Member
Join Date: Jul 2000
Location: British Columbia, Canada
Posts: 827
ABS sensors shouldn't be THAT expensive. They're only about $200 Canadian for each one and replacing them is fairly easy. At least, it is on a 190E.

The front sensors should be mounted by 2 hex bolts each. They'll most likely be located behind the backing plate.

The cables run through a grommet in the fender into the engine bay and terminate at an electrical connector. Should be a relatively large round one. There will be one on each side and they'll most likely be paired up with the wiring for the brake wear sensor.

Pretty easy for the DIYer to replace.


Yen-Hsen Liem
'93 500E black pearl/black leather; 89,000km; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'93 500E bornit(blackberry)/black leather; 69,000km; european delivery; 245/45-ZR17 Michelin Pilot SX; 17x8.25 factory EvoII
'88 560SL desert taupe/dark brown leather; 89,000km; Euro headlights
'87 190E 2.3-16 black pearl/black leather; 55,000mi; Euro headlights
'70 280SL white/red; 135,000mi (original); factory alloys; Euro headlights

[This message has been edited by yhliem (edited 10-26-2000).]
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
ABS System wheel sensors bfgw Tech Help 0 09-20-2004 04:34 PM
ABS / brakes problem Benz300 Tech Help 11 05-31-2004 06:14 PM
ABS locking up daveCT Tech Help 7 12-10-2003 05:47 PM
93 300E Squeaky Brakes & ABS pulsates while coming to a stop Pronick Tech Help 16 12-14-2002 06:50 AM
Locking Up Brakes with ABS Randall Grubbs Tech Help 10 07-30-2001 02:03 PM

All times are GMT -4. The time now is 06:43 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page