Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 12-11-2000, 03:16 AM
Posts: n/a
On my '94 E220 I have a problem with the warning light in the instrument cluster telling me that one (or more) bulb(s) are broken.

When one or more bulbs are broken, the warning light is functioning as it should.

When every bulb in the car is OK, I start the engine and turn on the lights. After 2-3 seconds, the warning light starts to light.

Is there a control module that has to be replaced and where can I find this module?

Reply With Quote
Old 12-11-2000, 07:55 PM
Ernest Dixon
Posts: n/a
Control Accuator

I had this same problem. First check to see that you have all the correct watage bulbs in all the lights - an inappropriate wattage bulb could cause the sensor to turn on. In my case, the warning light would come on when I turned on the fog lights. There is a control unit that needed to be replaced - about $280. Probably a little steep, yet I was happy that the warning light does not come on anymore.
Reply With Quote
Old 12-11-2000, 09:49 PM
Registered User
Join Date: Jan 2000
Location: New Bedford, MA USA
Posts: 1,583
Does this happen when you step on the brake pedal. If so check the extra stoplight in the rear window. Sometimes we forget this light. it will kick off the sensor circuit if it's out.
Jeff Lawrence
1989 300e
2000 Dodge Grand Caravan SE
No matter what you fix, there will always be something else to fix..
"Warranty" is just another way of postponing the inevitable.
Reply With Quote
Old 12-11-2000, 10:10 PM
Registered User
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,768
You can narrow the search down by doing a step by step light activation sequence. The indicator only lights after that circuit is energized.
So start with brakes, signals, back up, etc. until
the warning comes on. It will be narrowed down to that circuit.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 500SL ASR Problem jrodnar SL Forum 10 12-22-2008 11:18 AM
Problem: The oil pressure light stays on toka Tech Help 4 11-22-2008 04:44 PM
Weird dash light problem bhatt SL Forum 0 01-06-2004 12:02 PM
Failed light bulb warning - W140 Andy T Tech Help 3 11-06-2003 11:21 AM
bulb for center vent control sjsfiji Tech Help 2 08-13-2003 06:05 PM

All times are GMT -4. The time now is 08:54 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page