Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-28-2005, 02:22 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4
A/C Issue on 1997 C230

I have an issue with my a/c. It started blowing hot air last week out of the blue even with the temp control set in the mid 50's on the dash. The next day it worked just fine and then went out the following day and has been out since. Had local mechanic check it on Saturday and he said all pressure readings and freon levels within specs. I am in FL and need to get this fixed before it gets hot. Some people have suggested replacing the a/c heater control valve instead of the interior control panel, please advise if this is something I can get to or should have a professional take a look at.

Thanks

Reply With Quote
  #2  
Old 02-28-2005, 03:17 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Location: NC
Posts: 1,140
There is a temp sensor of some kind. Mine went out and I BELIEVE this is what they replaced under warranty for that issue, but not 100%. Check into it.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-28-2005, 04:21 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: St. Louis, MO
Posts: 340
Evaporator Temperature Sensor

Sounds like the temperature sensor attached to the evaporator failed. It's not hard to get to and should cost less than $100 to replace at dealer. Mine has been replaced twice.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-01-2005, 11:05 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2005
Posts: 4
Excellent, I think I have located the part and will replace it this week. Thanks for your help.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-20-2006, 11:09 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 5
I have a simillar problem

my side vents blow hot and middle blows cold?? (1996 c220) should I have the same sensor changed?
Reply With Quote
  #6  
Old 06-21-2006, 01:12 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 4,263
Quote:
Originally Posted by Jessanack
my side vents blow hot and middle blows cold?? (1996 c220) should I have the same sensor changed?
That's not the same problem. It's probably the water valve (monovalve or duovalve).

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
91 300SEL - Idle drops when A/C is on Mike Murrell Tech Help 2 09-05-2003 09:27 AM
1997 C280 A/C Trouble highmiles Tech Help 0 06-22-2003 11:03 PM
1997 C230: Moaning Noise When Climate Control On Michael K Tech Help 1 06-13-2003 10:56 AM
1997 C230 fuel filter replacement. valpon Tech Help 2 07-09-2002 05:21 PM
190/16 Valve A/C and Engine Idle Stability Is Intermittent JimSmith Tech Help 5 08-13-2001 06:15 PM



All times are GMT -4. The time now is 05:50 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page