Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 03-16-2005, 01:23 AM
190Blacksmoke's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 104
Front speakers in frnot stopped working!!

Ok here goes. I have a 1987 190e 2.3-16V and after some steam came out of the front speakers, the front speakers stopped working. I bought new ones and those dont work. Any ideas? Looking for help bigtime!

Reply With Quote
  #2  
Old 03-16-2005, 02:33 AM
oaouda's Avatar
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Moorpark, CA
Posts: 75
Quote:
Originally Posted by thulkkonen
Ok here goes. I have a 1987 190e 2.3-16V and after some steam came out of the front speakers, the front speakers stopped working. I bought new ones and those dont work. Any ideas? Looking for help bigtime!
remove the speakers
determine the color of the speaker wires
remove the radio
disconnect speak wires from the radio
use 9v battery, + goes to one wire and - goes to other one at the radio side

if you hear popping sound when you touch the battery terminal to the speaker wires by the radio then
speaker is fine, and wire is ok
-> time for new radio
otherwise
wire is bad ( since you hav new speakers ( double check speakers are ok,using the 9 v battery)



hope this help.

good luck

Sam
__________________
1989 300E, 152k miles
1988 300E, 172k miles


"There is nothing more expensive than a cheap Mercedes-Benz" -unknown
Reply With Quote
  #3  
Old 03-16-2005, 12:41 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: St. Louis, MO
Posts: 340
Steam?

Man, you must have one hot audio system in that car!
Reply With Quote
  #4  
Old 03-17-2005, 12:18 AM
190Blacksmoke's Avatar
Registered User
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 104
hehe

well, dont I feel like an idiot! The stock fader switch was unplugged and for some reason it was only giving power to the rear speakers only. I was planning on purchasing new speakers any way and now I have em. They are in and everything works properly. THE fader switch was the problem. Thats quite funny.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-17-2005, 01:37 AM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Accokeek, MD
Posts: 683
Thulk,

I need a driver's side speaker for my 1993 190 E 2.3. If your old one is still good I would like to purchase it from you. I believe it is a 3" speaker. Do you still have the old one?

I'm in Accokeek, MD
ejsharp@erols.com
__________________
Earl



1993 190E 2.3
2000 Toyota 4x4 Tundra
Reply With Quote
  #6  
Old 03-18-2005, 03:18 AM
dbenz1's Avatar
Registered User
 
Join Date: Jan 2003
Location: Jersey
Posts: 163
Quote:
Originally Posted by ejsharp
Thulk,

I need a driver's side speaker for my 1993 190 E 2.3. If your old one is still good I would like to purchase it from you. I believe it is a 3" speaker. Do you still have the old one?

I'm in Accokeek, MD
ejsharp@erols.com
Stock is 4" in the front.
__________________
1985 Mercedes 190E 2.3(Sold)
Reply With Quote
  #7  
Old 03-18-2005, 04:31 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 482
I just took the fader out. I'm making a switch to control the sunroof, but from the console.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Front speakers 560SL dshed Car Audio and Multimedia 8 04-10-2006 04:39 PM
SL500 need advice on capacitors on front speakers. spinedoc Car Audio and Multimedia 5 10-28-2004 11:28 AM
6" speakers in front doors S124 Eivind Soltvedt Car Audio and Multimedia 1 09-22-2003 10:48 AM
92 300SE rear door & subwoofer speakers not working ELITEkid Tech Help 2 06-29-2003 11:53 PM
ACC completely stopped working... DieselHead Diesel Discussion 7 04-08-2003 05:57 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:01 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page