Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 01-04-2001, 06:59 PM
Posts: n/a
I have had this problem with idle and starting for a while now, it's not critical, just a bit annoying. I'm especially suspecting the engine don't get the proper values for warm-up enrichment from the coolant sensor.

I have read many posts on this great forum about monitor the values sent to the EHA, but I'm still unsure how to hook up the multimeter.

Will I need additional wires? If I pull out the connector, will I still se the same values? Must the engine be running, or do the ignition just have to be turned on for the warm-up enrichment?

What values should show up depending on coolant temperature?

By the way, the car is a 85 Euro 190E 2.0
Reply With Quote
Old 01-04-2001, 09:03 PM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Euro cars can be different

Unless your Euro car has a factory installed O2 sensor the values are different than the US cars. MOST important items are current flow when cold, & basic fuel pressures. To measure current flow you need a multi-meter with mili-amp range, & a jumper wire.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fault Code 9 – EHA Current illogical Tony Smith Tech Help 25 11-19-2012 07:43 AM
190e running rich with eha on/off.Bad mpg.Help! azhari Tech Help 85 07-15-2007 07:37 PM
idle problem solved - strange EHA cruuent remains ThomH Tech Help 9 01-11-2004 12:09 PM
Running EHA in FOM to fix hesitation? 2phast Tech Help 10 06-23-2003 04:42 PM
What is the purpose of the EHA? AusMB Tech Help 3 04-16-2001 06:18 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:58 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page