Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-01-2005, 02:47 AM
Registered User
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 1
98 e320 stalls hot, restarts after 10 minutes

98 e320 wagon 85k miles V-6. After driving several miles including highway, engine stalls while waiting at stop light. Cranks but wont restart until resting at least 10 minutes. Can drive another 2- miles then stalls again, etc. No check engine light and no codes. Anyone have any ideas on this?

Reply With Quote
  #2  
Old 06-01-2005, 09:58 AM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
Common problem on the V-6 engines, try search on crankshaft position sensor.

We replace several a day for that problem
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #3  
Old 06-03-2005, 09:03 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 1999
Location: N.E. Ohio
Posts: 155
Thumbs up

Same problem with my E320. Replaced crankshaft position sensor at about 60K miles and problem disappeared.
__________________
Donwo
1999 SL 500 Sport (30K miles)
1998 E320 (SOLD)
1989 560SL (SOLD)
1987 300E (TOTALED)
1986 300E (SOLD)
1984 300SD (SOLD)
Reply With Quote
  #4  
Old 08-22-2005, 03:06 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Sunny Orlando
Posts: 3
two sensors?

I have been experiencing the same issue. When I called to get the part, the guy asked "which sensor, front of back." Does anybody know how to check which sensor it is?
Reply With Quote
  #5  
Old 08-25-2005, 09:41 AM
tfransen
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 9
Just had my Crank Shaft Sensor replaced and went away.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-25-2005, 10:02 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 64
The crankshaft position sensor on the 112 and 113 engines is located on the backside of the engine. Hard to find if you don't know what you're looking for. Sort of a pain in the butt to get to on some cars, but with a little patience you can do it.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My E320 is magnifgicent. ksing44 Mercedes-Benz Performance Paddock 9 04-03-2005 09:37 AM
94 E320 running hot neumann Tech Help 8 12-08-2003 11:54 PM
Hot differential 97 e320 MarekW Tech Help 5 12-04-2003 01:08 AM
E320 Stalls After Idling For 15 Minutes MarekW Tech Help 39 07-08-2003 03:02 PM



All times are GMT -4. The time now is 07:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page