Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-09-2005, 07:39 AM
elv elv is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 10
help with error codes 3/6/8/on 90 SL 500

HI hope there is some one who can shed light on the problem I am having with my 1990 sl 500 which I have shipped over from the UK to australia .I think the car has been started with jump leads on route to AU .My problem is that there seems to be no power to roll bar switch and roof switch and they do not light up when operated. I have tested for a live feed to the switches and there is one. I have also carried out diagnostic test and get error codes 3/6/8/ I now need to know How I can rectifiy or test these faults. I do have extensive mechanical knowledge but need a bit of help with the electrical side of things.Also,when trying to read codes from socket 10 LED light stays on permanently. I can only read codes from socket 7.
many thanks Paul ( elv)

Reply With Quote
  #2  
Old 07-09-2005, 12:02 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
Your code 3 is a power/voltage missing code.
This chassis has 2 OVP units, so I would check the fuses there [ all4] first for module protection, and also check all power fuses in F1 box with a meter on each side , as sometime they look good , but have a poor connection
Those are RB codes , but you should be able to get ST codes from 10 after checking above.
Jumping car is infamous with OVP fuse short..
I returned/emailed you back the info.. check you email box
Reply With Quote
  #3  
Old 07-10-2005, 01:06 AM
elv elv is offline
Registered User
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 10
error codes

thanks Arthur for replying . my SL has the 16 pin plug ,do you know were the second OVP is I only know of the one that is located were all the onbord computers are which is just behind the diagnostic plug .I have checked all the fuses with a circut tester and all seem OK thanks again Paul

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
500 SL Euro Question diqmayer Tech Help 0 01-20-2005 11:34 AM
500 SEC engine in 500 SL ? kris Mercedes-Benz SL Discussion Forum 3 01-19-2005 09:20 PM
500 / 560 sec wallpaper Diego Off-Topic Discussion 1 08-01-2002 01:52 AM
86 500 Se william rogers Off-Topic Discussion 4 03-26-2002 01:36 PM
In what ways is Euro-Spec 500 E/E 500 different from US-Spec E 500?!?!? ONE-BAD E 500 Mercedes-Benz Performance Paddock 9 02-26-2002 01:03 PM



All times are GMT -4. The time now is 03:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page