Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-18-2001, 01:14 AM
Ronald Pantin
Guest
 
Posts: n/a
Hey techs out there I seem to have a bit of an electrical problem with my 300e Here,S how it goes. The radio,The clock, The inside door lights(the lights when you open the door)The lights on the window switches(when the park light is on)an the vanity mirror lights don,t work when the front passenger door is closed.When the front passenger door is open all the above work fine, Except the Tach which stops when the passenger door is opened. Now I recently installed a Prestige Car alarm in the car, now the alarm seems to be still operating fine, but could this be the source of my problem? I know this is kinda confusing electrical problem but this kinda stuff can only happen to me.

1987 300E
Reply With Quote
  #2  
Old 01-18-2001, 03:34 PM
MBenzNL's Avatar
MBenzNL
 
Join Date: Jan 2001
Location: the Netherlands
Posts: 1,417
It sounds like you have a problem with one of the ground wires in the system... Check the connections you have made for your alarm; there is probably something wrong with that (I would say...).
Start with a check of the alarm-wire connected to the door-contact and the other ground wires of the alarm (if they are connected to an existing MB ground wire instead of a grounding point).

The inside door lights(the lights when you open the door)and the vanity mirror lights are (usual) plugged into the front courtesy light; check power and ground there.

Does it matter whether your ignition is turned on or off and do the power windows function when that light is shut off (I had something similar with my C250D and had a short in the electrical mirror adjusting)?

greetingz,
__________________
1990 300SL-24
1993 C250D
with a minor 600+k kilometer
www.MBenzNL.com
(the Netherlands)
Reply With Quote
  #3  
Old 01-18-2001, 06:56 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
There is a small diode in the fuse box that allows the seats to operate with door open & key off. The diode is there to keep current flow from battery power with key off from feeding into key-on circuit, seat operation with door closed & key on. Sounds like this diode has "shorted" & is allowing current flow in the wrong direction. Small grey or black 2-pin plug in plastic device in the relay section of fuse box! Try un-plugging & see what happens!
__________________
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
  #4  
Old 01-19-2001, 02:14 PM
dtanesq's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Location: Northern California/Western Washington
Posts: 386
M.B. Doc

Perhaps that explains why my seats operate with the driver's side door open (both key on and off), but not door closed (even if key on)?
__________________
David

His:
2003 Dodge Durango SLT
2002 BMW E39 530i Sport
1988 Mercedes 300TE
Hers:
2003 Chevrolet Suburban
1999 E430
Reply With Quote
  #5  
Old 01-19-2001, 02:38 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
DOOR closed w/key in is powered from fuse # 2 & then thru diode to relay. Either fuse or diode is bad!!
Reply With Quote
  #6  
Old 01-19-2001, 04:03 PM
dtanesq's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2000
Location: Northern California/Western Washington
Posts: 386
Thanks

Already checked/replaced fuse (even though it was still good, thought it might have microcrack). Will check diode next.
__________________
David

His:
2003 Dodge Durango SLT
2002 BMW E39 530i Sport
1988 Mercedes 300TE
Hers:
2003 Chevrolet Suburban
1999 E430
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
A Class problems, problems, problems. Eddie Gilmartin Featured Cars 5 07-21-2005 07:37 PM
Please Help - Unusual Merc problems Chambo Tech Help 0 09-18-2003 12:59 AM
2000 C-Class Problems ---> Please Help rolls88 Tech Help 4 09-12-2003 11:47 AM
Questions about C220 problems j0e Tech Help 2 06-28-2003 02:55 AM
Two problems over the weekend Indy300CE Tech Help 3 03-11-2002 06:33 PM



All times are GMT -4. The time now is 01:11 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page