Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 02-05-2001, 09:56 PM
Jason M.
Posts: n/a
Vacuum Leak around the Injector Seals

Hey all

I had the same problem in my 300E. I found it to be a very very large vacuum leak coming the round disk like seals that sit between the intake manifold and the injector. The 6 combined, leaked so much vacuum that I could hold a piece of plasic over the air intake and not have the car stall out. Anyways, I replaced the O-rings on the injectors and used a thin bead of black silicone(unnoticable if you use a bit of care not to slop it around) on the underside of the disc shaped(injector) seals that meet up to the intake manifold. I gained about 4 inches of mercury on the vaccuum gauge that way and straightened 90% of the rough idle and rough start problems. As far as pressurizing injectors before installation? I have never heard of that and I sell parts for a living. ( till I get outta law school)

Jason M.

86' 300E 88k miles
99 Crew Cab Chevy Dualie 7.4L
ASE Parts Specialist
Reply With Quote
Old 02-06-2001, 05:59 PM
Registered User
Join Date: May 2000
Posts: 317
Thanks everyone for the replys. You all just made it a DIY for me all over again. Jason, I just remembered that you answered one of my posts before and you suggested the same thing you say here. I have to try that test.
1986 300E
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mercedes (and BMW) straight sixes have a rough idle "by design"?! sanchezc Tech Help 32 12-22-2014 06:01 PM
Rough Idle & Cruse Control Problem 1988 300E billw7 Tech Help 1 09-27-2004 05:58 AM
87 300E runs rough at idle & low speeds, lamda sensor? Mateo Tech Help 3 09-29-2002 05:31 AM
300E rough Idle sugar8 Tech Help 2 06-08-2002 05:01 AM
Rough idle on 300E... just got worse PCU2000 Tech Help 24 01-07-2001 01:25 PM

All times are GMT -4. The time now is 07:59 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page