Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-31-2001, 08:05 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 97
hello,

my 84 300 SD (w126) has a problem with the rear defogger, it only defrosts the top 1/3 of the rear window. How do you go about diagnosing the problem? The light in the front console comes on and stays on for 10-20 minutes but only top 1/3 gets defrosted. The elements appear intact, but is there anyway to test them?
__________________
1) 84 300SD 285K+ Miles (Ver Calif)
2) 84 300SD 175K+ Miles (Ver Federal)
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2001, 07:40 AM
MBenzNL's Avatar
MBenzNL
 
Join Date: Jan 2001
Location: the Netherlands
Posts: 1,417
There has been a post about this in the diesel section started by silverbullet...
The rear defroster of the cheaper mercedes models can easily be tested; the W126 has a different type of rear defroster. Mercedes uses a defroster with very tiny sinus-waved elements in the more expensive models and these elements are stuck between the different layers of the rear screen.
If the top layer only gets defrosted, there is something wrong with the rear defroster itself. The lower 2/3 part of the elements is disconnected from the power (left-side) or ground (right side) connector.

This will be quiet difficult to repair; you can have a look at the connector side to see if there is anything wrong, but I think it will not help you...

Maybe someone else on this forum can give you a more positive answer...

good luck & greetingz,
__________________
1990 300SL-24
1993 C250D
with a minor 600+k kilometer
www.MBenzNL.com
(the Netherlands)
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2001, 12:09 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 44
My rear window is also only defrostning the top 1/3 and I apprx. 4-5 lines lower down (the lines on my window are with 5mm distance). I think that the top 1/3 defrost because of the warm air coming from the front of the car.

My window is also really white on both sides too, and if the lines are stuck between the different layers I have to buy a new rear window...

Does someone know if I can order a tinted window for the rear and side windows? And what colors can I choose from? smoke, blue, green...?

/Patrik
__________________
Patrik Sjoblom....1993 MB 320 CE......Bought Jan 2001. Only 16.8 mpg
Stockholm.........Silvermetallic....DEFA immobilizer/alarm + Original larm
SWEDEN............17x7.5 ET35 wheels with 215/45-17 Kumho 712 ECSTA .
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2001, 10:41 PM
s60
Guest
 
Posts: n/a
Do you have a milky white substance on the bottom corner of the windows? If you do, it is most likeyly the connections are rusted or corroded. There is no real answer to this problem but, it is common. I have similar problem.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-03-2001, 02:47 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 97
Yes,

I have that whitish foglike appearance at the edges....so does that mean I'll need a whole new glass for the rear (any ideas how much it'll run?)

__________________
1) 84 300SD 285K+ Miles (Ver Calif)
2) 84 300SD 175K+ Miles (Ver Federal)
Reply With Quote
  #6  
Old 12-23-2001, 07:30 PM
Registered User
 
Join Date: Sep 2000
Posts: 97
The solution turned out to be a new rear glass in case anyone else is having this problem....pretty expensive repair, but I also found that I was leaking water around the seals causing part of the rear frame at the bottom of the window to rust (4 inch part of it)....got a body shop to repair it for $300

Now everything works well again!
__________________
1) 84 300SD 285K+ Miles (Ver Calif)
2) 84 300SD 175K+ Miles (Ver Federal)
Reply With Quote
  #7  
Old 12-26-2001, 01:04 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 2000
Location: Stockholm, Sweden
Posts: 44
I'm glad everything works OK for you now. I checked the price for the glas and work, it would cost me 1.000 USD. Not cheap. The rear window for coupe are probably more expansive than sedans/combi's. I will fix the oil leak first though, another 1.000 USD.

Happy new year to You all! /Patrik
__________________
Patrik Sjoblom....1993 MB 320 CE......Bought Jan 2001. Only 16.8 mpg
Stockholm.........Silvermetallic....DEFA immobilizer/alarm + Original larm
SWEDEN............17x7.5 ET35 wheels with 215/45-17 Kumho 712 ECSTA .
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What to do ?? rmmagow Diesel Discussion 2 01-01-2004 11:55 PM
Rear Defogger BWatson Diesel Discussion 20 03-13-2003 12:57 AM
Rear Wheel Alignment Problem???? LarryBible Tech Help 5 11-15-2002 01:56 PM
126 chassis sliding roof problem autozen Tech Help 3 04-03-2002 02:07 PM
88 300TE driver side rear window problem ED C. Tech Help 2 06-13-2001 01:20 AM



All times are GMT -4. The time now is 06:37 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page