Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-24-2005, 12:37 PM
zcc's Avatar
zcc zcc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Kuwait
Posts: 610
Angry ABS is activated on dry and slow speed on my 560SEC 1989

This car is driving me really crazy.

I changed the break the four pads and the four discs and the break master cylinder (ATE brand) and replaced the break fluid. I also made fix with the original tools for the four break clapper. All parts was Mercedes-Benz original including the fluid. And I still have the ABS works always and the break is not strong enough. The air hose is fine and no air leak. What to do?
__________________
Master Computer Engineer, A+, Network+, MCP/MCSA/MCSE 4/2k/2k3 - Messaging, MCTS, MCITP, MCT, Brainbench, ICDL and starting Ph.D

380SE 1984 <------- Totaled by flipping accident
300SE 1988 <------- Sold
Volvo S70 2000 <---- 4 family
Opel Omega 2002 <-- 4 family
560SEC 1989 <------ Sold
560SEL 1990 <------ Sold
560SEL 1991 <------ 4 my mother
560SEL 1989 <------ Sold
600SEL 1992 <------ Current


http://search.ebay.com/_W0QQsassZkhazenzcc
Reply With Quote
  #2  
Old 12-24-2005, 02:38 PM
Mattman
Guest
 
Posts: n/a
You need to clean the ABS sensors. Ocassionally brake dust can get on them causing them to trigger at low speed.

Matt.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-24-2005, 03:08 PM
zcc's Avatar
zcc zcc is offline
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Location: Kuwait
Posts: 610
I did that before, sorry I forgot to mention it but the same problem!
__________________
Master Computer Engineer, A+, Network+, MCP/MCSA/MCSE 4/2k/2k3 - Messaging, MCTS, MCITP, MCT, Brainbench, ICDL and starting Ph.D

380SE 1984 <------- Totaled by flipping accident
300SE 1988 <------- Sold
Volvo S70 2000 <---- 4 family
Opel Omega 2002 <-- 4 family
560SEC 1989 <------ Sold
560SEL 1990 <------ Sold
560SEL 1991 <------ 4 my mother
560SEL 1989 <------ Sold
600SEL 1992 <------ Current


http://search.ebay.com/_W0QQsassZkhazenzcc
Reply With Quote
  #4  
Old 12-25-2005, 12:18 AM
Hatterasguy's Avatar
Zero
 
Join Date: Nov 2002
Location: Milford, CT
Posts: 19,306
My W126 does this once in awhile, the ABS sensors go bad. They are like $150 each and I am not sure how to test them. So you have a 50/50 shot of replacing the faulty one.

My car only does it once in awhile, sometimes the ABS light comes on as well. For now I am living with it but if it gets worse I'll replace them.
__________________
2017 Chevy Silverado 1500 LTZ
2007 Tiara 3200

"No free man shall ever be debarred the use of arms. The strongest reason for the people to retain the right to keep and bear arms is, as a last resort, to protect themselves against tyranny in government."
-Thomas Jefferson
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:29 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page