Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-12-2006, 06:11 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Post Engine Swap Help

I have a 1997 C230 on which I performed an engine swap. I put everything up, started the car up and it idles fine. But when I accelerate the rpms go up to about 1500 and then drop down and goes back up. The engine keeps osciallting like this until I turn of the car and try again. Again it idles great but when i hit the gas the same thing happens. The car is in park when i do this. I didn't have this problem with the old engine. Could you guys tell me whats wrong and how i could fix it? Thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-13-2006, 06:21 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
Additional info

Also the whole time this is happening the check engine light is on. I called the dealership and they told me its something with the exhaust but they couldn't be sure without a diagnostic test.

Last edited by mbC230; 02-14-2006 at 01:40 AM.
Reply With Quote
  #3  
Old 02-13-2006, 06:50 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 638
why no go on engine swap

sounds like the electronic throttle system is in 'limp home' mode. It resets every time you turn off the ignition, but apparently there is a persistent failure in it. Gotta pull the codes--it may be the wiring harness (main) on the ETA harness itself.
Reply With Quote
  #4  
Old 02-14-2006, 11:19 AM
olpos's Avatar
Registered User
 
Join Date: Sep 2003
Location: san diego.ca.
Posts: 323
After an engine swap triple check conectors.Even the best forget something.
Ground wires and MAF sensor could cause this problem.
Good luck
Rich
__________________
88 300E White, sold 9-04
88 190E Black 2.3 sold
90 300CE White, Grey sold 12-24-04
92 400E White,Grey Sold 5-06
90 300CE 91K Signal Red,Black Sold 2007
1989 300CE Smoke silver,Tan Sold 1-08
1993 300E 3.2 M104 motor
1991 300CE White,Grey
1994 E420 beautiful car,gone to new home
1994 E320 Smoke an Parchment.Beautiful car
Reply With Quote
  #5  
Old 02-21-2006, 01:13 AM
Registered User
 
Join Date: Feb 2006
Posts: 6
thanks olpos you were right
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:16 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page