Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #16  
Old 02-09-2009, 07:53 PM
thayer's Avatar
Mercerator
 
Join Date: Oct 2008
Location: Mt. Airy, NC
Posts: 891
how hard would it be to add one to a 83 126?

Reply With Quote
  #17  
Old 01-19-2010, 09:47 PM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Arizona
Posts: 760
Quote:
I would definitely test it with a resistor. Go to radio shack or other electronics parts store and get a 3k or 3.3k ohm resistor. Unplug the sensor and put the resistor across the two leads. Turn the key to the on position and look at the gauge. It should read ~70F (25C) constantly (no fluctuations)

If it does, then the sensor is the problem. If it doesn't (and still reads +20 degrees) then its likely the display/electronics contained there.
Tried the 3.3K Ohm resistor and nothing on the display with the car running. Anyone know where I can find an LED display?
__________________
1993 400E, 256,000 miles (totaled)
1994 E420, 200,000+ miles
1995 E420, 201,000 miles
Reply With Quote
  #18  
Old 01-22-2010, 03:05 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: New Jersey
Posts: 95
found some on ebay by searching w124 display. Be careful with part number and year of car though
Reply With Quote
  #19  
Old 01-22-2010, 05:51 AM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Arizona
Posts: 760
Thanks. I found two on e-bay with the same part number (124 542 01 05), but the MB EPC shows a different part number for my car (A 000 542 72 27). One was $25 and the other $36. Maybe I should check the dealer and see what their price is too. It would put the risk on them if they gave me the wrong part.
__________________
1993 400E, 256,000 miles (totaled)
1994 E420, 200,000+ miles
1995 E420, 201,000 miles

Last edited by emerydc8; 01-22-2010 at 06:11 AM.
Reply With Quote
  #20  
Old 01-22-2010, 11:34 AM
babymog's Avatar
Loose Cannon - No Balls
 
Join Date: Jan 2006
Location: Northeast Indiana
Posts: 10,765
You need the 5-pin display, the extra pin is a speed sense input. All of the 5-pin 124 displays will fit/work on your car.

Oh, and go ahead on the dealer thing, the price that I was quoted was IIRC $390 for a 126 temp-display unit. Used makes some sense here.
__________________

Gone to the dark side

- Jeff
Reply With Quote
  #21  
Old 01-22-2010, 10:09 PM
Registered User
 
Join Date: May 2007
Location: Arizona
Posts: 760
Thanks.

__________________
1993 400E, 256,000 miles (totaled)
1994 E420, 200,000+ miles
1995 E420, 201,000 miles
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 06:17 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page