Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-24-2006, 10:40 AM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 161
AC question -- 95 S420

What would likely be the cause of AC blower running slower when the Recirculate button is on?

If the Recirculate button is pushed while blower speed is on HI the blower cuts back, on it's, after about a minute. Blower stays at low speed and will not follow the blower speed wheel up at all until key off and restart.

This is particularly troublesome when getting into a hot car and wanting the maximum cooling effect right away.

Also I have noticed that the fans in front of condensor/radiator do not come on either under these conditions. Seems to me thats when they would be most needed to cool the car quickly. Is low freon suspected when max cool does not engage cond. fans?

Any insight appreciated.

DanielW

Reply With Quote
  #2  
Old 04-24-2006, 08:56 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 59
Check the filters!

Is your A/C cold when it gets going?
Reply With Quote
  #3  
Old 04-24-2006, 11:56 PM
Registered User
 
Join Date: May 2001
Posts: 161
Yes it's fair cooling , but never was very cold.

AC is cool and the AC Blower fan runs at high speed after a slow down, but only if you key off and restart the engine.

Of course it does not cool the car off quickly running at blower speed "slow".

I have a AC temp probe which reads about 50 F on a 90 F day.

I'm puzzled by how blower gradually slows down (in abt 1 minute) when the auto, and recirculate buttons are pushed.

I observed today that if I select the upper outlets, (not Auto), the slow down of blower speed does not occur. But today was not nearly so warm. Only about 80F.

Both cabin filters were replaced last September. The old ones that had been in the car 10 years were not very dirty, and no real improvement in air flow was noticed. I was not having the Blower slow down difficulty at that time however.

Thanks for responding.....
DanielW
Reply With Quote
  #4  
Old 04-25-2006, 01:16 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 59
on auto mine hates to blow full speed unless i've just started the car up and it's like 90 degrees.

I pushed my recirc button today and it didn't do as you described however... so that definitely is a problem. I'd ask a dealer mechanic.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:18 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page