Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-23-2006, 10:04 PM
tivoliman's Avatar
Happy with Mercedes
 
Join Date: Dec 2002
Location: New Jersey
Posts: 367
Thud - sounds like transmission area, but is it

When I brake hard, there is a thud noise under the gearshift type area.

How can I tell more specifically what to fix.

It may be a mount type thing.

The thud come when I stop "hard", stopping soft has no noise.

No noise when I stop when going in reverse - hard or soft.

There is no feel while driving, nothing in drive train or steering.

Just don't know what it is.

Noise "may have" been there before I changed the flex disk, and transmission mount.

Then again, I may have broken something when I fixed the flex disk.

Your wisdom is appreciated.

__________________
Thanks for the help
Bill Fisher

'86 560SL (186K) - Now a 'classic' : Registered as an Historic Vehicle
'95 E420 (198K)
'99 E320 (80K)
'03 LS430 (Lexus)
- - - - -
'95 E420 (231K) Sold to a happy buyer, new to Mercedes
'90 300E (65K) Sold to an Mercedes Lover
'92 190E (215K) - retired to the salvage yard, sigh
'93 500SEL (214K) - Moved to another family, still runs like a young pup
Reply With Quote
  #2  
Old 05-23-2006, 10:15 PM
t walgamuth's Avatar
dieselarchitect
 
Join Date: Apr 2005
Location: Lafayette Indiana
Posts: 35,521
i had a clunk that happened when i stopped. on my 240/300d. replaced a bunch of front end bushings which i thought were slopping around before finally finding that one of the small allens that held down the ds motor mount was broken off and it was letting the mount rotate.

drove it that way for maybe three years!

good luck

tom w
__________________
[SIGPIC] Diesel loving autocrossing grandpa Architect. 08 Dodge 3/4 ton with Cummins & six speed; I have had about 35 benzes. I have a 39 Studebaker Coupe Express pickup in which I have had installed a 617 turbo and a five speed manual.[SIGPIC]

..I also have a 427 Cobra replica with an aluminum chassis.
Reply With Quote
  #3  
Old 05-24-2006, 12:22 AM
GVB GVB is offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 178
You have a bad front flex disc.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2006, 10:02 PM
tivoliman's Avatar
Happy with Mercedes
 
Join Date: Dec 2002
Location: New Jersey
Posts: 367
the front flex disk was replaced

Before replacing it - he flex disk was loose to the touch and it was broken.

Now, with the new flex disk - by hand all seems tight.

The flex disk bolts were torqued

The engine mounts were never replaced - 14 years and 215K miles ago.
__________________
Thanks for the help
Bill Fisher

'86 560SL (186K) - Now a 'classic' : Registered as an Historic Vehicle
'95 E420 (198K)
'99 E320 (80K)
'03 LS430 (Lexus)
- - - - -
'95 E420 (231K) Sold to a happy buyer, new to Mercedes
'90 300E (65K) Sold to an Mercedes Lover
'92 190E (215K) - retired to the salvage yard, sigh
'93 500SEL (214K) - Moved to another family, still runs like a young pup
Reply With Quote
  #5  
Old 05-25-2006, 12:26 PM
GVB GVB is offline
Registered User
 
Join Date: May 2006
Posts: 178
Center support

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 11:20 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page