Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-29-2006, 02:02 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Posts: 376
190e won't idle until driven over 10 MPH???

Anyone ever encounter this problem?????

It has done this intermittently, now it does it all the time. Hot, cold, if you start the car (starts right up) it will immediately die out unless hold the accelerator open.

Once you drive the car down the block, no problems. No stalling. No issues. Idles fine.

?????

Tinker

Reply With Quote
  #2  
Old 07-29-2006, 03:13 PM
Registered User
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 104
Cold Start Valve

Idle Control Valve


Check your throttle body...clean it. Make sure its not sticking.
__________________
190e 2.6 1990. 300,000 KM
C230 K 2000, 130,000 KM
Reply With Quote
  #3  
Old 07-29-2006, 04:43 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Posts: 376
I adjusted the throttle stop to allow slightly more air and all is well.

I had removed the whole intake system a while back to replace the potentiometer and I played with the stop. The car worked fine for several years and just recently started to act up.

Strange.

Tinker
Reply With Quote
  #4  
Old 08-01-2006, 02:53 PM
dpetryk's Avatar
Electrons can do anything
 
Join Date: Sep 2001
Location: Houston, Texas
Posts: 1,072
Check the switch that closes when the throttle plate is at idle. That switch tells the idle speed governor to control idle speed. If the switch is not set properly the idle govenor never controls idle speed and it will stall.
__________________
I got too many cars!! Insurance eats me alive. Dave

78 Corvette Stingray - 3k
82 242 Turbo Volvo - Manual - 270k
86 300e 5 speed manual - 210k
87 420sel - 240k
89 560sl - 78k
91 420sel - 205k
91 560sel - 85k
94 GMC Suburban - 90k
97 Harley Davidson Heritage Softail - 25k
00 GMC Silverado 1 ton 30k
Reply With Quote
  #5  
Old 08-01-2006, 03:26 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Posts: 376
Dave,

The car starts and idles fine now.

I think a problem with the switch would present itself all the time. My symptoms were only during starting.

Thanks anyways.

Tinker

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 07:39 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page