Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 04-11-2001, 01:12 PM
Posts: n/a
My '86 2.3L 8 valve manual trans. 120,000 miles has two problems.

1) It doesn't idle smoothly at all, you can feel the engine shaking a bit at a stop light. It's not a miss but a lumpy feel. Once above 1,000 rpm it smoothes out. It has a steady idle speed of about 750 rpm. It's never particularly hard to start but it doesn't come to life the instant you turn the key either.

2) The engine will at random times start missing when lightly accelerating or cruising, however when I step on the gas at 75% to full throttle, it smoothes out normally, and if I put it in neutral it doesn't stall. These episodes last maybe five to ten minutes then it may not happen again for a few weeks or may happen again latter that day, although the last time it happened it was raining hard.

I have replaced the plugs and air filter, and the cap, rotor and plug wires look recent, not sure about the fuel filter. Should the fuel injectors be cleaned? Is there an EGR valve to clean? Any suggestions?
Reply With Quote
Old 04-11-2001, 09:01 PM
Registered User
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
If you haven't replaced the overvoltage relay, I would. It is a small part that gives alot of trouble.
Donnie Drummonds
Reply With Quote
Old 04-11-2001, 09:56 PM
Senior Member
Join Date: Mar 2001
Location: Accokeek, MD
Posts: 683
If you have a leak in the exhaust manifold the oxygen sensor might cause the symptoms you mention... or a defective oxygen sensor. I had the same problem on my BMW. The tac would jump to a higher reading during the erratic misfires.


1993 190E 2.3
2000 Toyota 4x4 Tundra
Reply With Quote
Old 04-12-2001, 06:22 PM
Posts: n/a
Overvoltage relay fuse is fine. Can I test the relay by swapping the relay from my C280 (part #000 540 67 45) to see how it runs? (2.3L has relay #201 540 32 45) It plugs right in.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
380SL Idle Problem Kevin_300CE Tech Help 4 08-02-2007 05:50 PM
Lumpy Idle 380SL - The Saga Continues ctaylor738 Tech Help 2 06-17-2004 10:28 AM
I have info on symptoms/diagnosis of a failing/failed Fuel Pressure Regulator! azhari Tech Help 0 12-14-2003 11:23 AM
280SL fuel injection question hollander_marc Tech Help 15 02-25-2001 11:57 PM
450SL Ignition and Fuel Injection Dennis Taylor Tech Help 2 06-22-1999 01:35 AM

All times are GMT -4. The time now is 07:40 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page