Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-18-2006, 12:32 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ontario
Posts: 145
Central Locking Problems '99 C230K

Central locking system stopped working and everything was working fine up to this point. Here are my observations:

1) Central locking does not function with remote. However, the windows do go up/down. The parking lights flash accordingly (once for unlocked, three times for locked). Its only the locks that do not function.

2) The switch on the dash does not lock / unlock the doors. All power window switches work properly.

3) The switch to drop the rear head restraints is not functioning (it worked fine last week).

4) Using the key to manually close the door from the driver's side only closes the drivers door. However, it raises / lowers the windows accordingly.

I've checked all the fuses (including the one's in the trunk) and none have been tripped. I am baffled and would appreciate any input. The event that started all this was my attempt to turn the trunk lock to the position that allows the trunk to remain locked even with the rest of the car unlocked. All of a sudden the Central Locking System started acting as I described.

Thanks in advance for any advice.
__________________
ARVY

1999 E430
1999 C230 Kompressor
1992 300E (write-off)
1984 190D 2.2 (sold)
Reply With Quote
  #2  
Old 09-19-2006, 12:02 AM
3 MB's and counting!
 
Join Date: Apr 2001
Location: Toronto, Canada
Posts: 1,825
PSE vacumn pump which controls and runs all the things that arent working for you is at fault then....its located in the right trunk area on the wall...a black box
__________________
99 C43
98 S420
99 C230K
01 C240
Reply With Quote
  #3  
Old 09-19-2006, 08:30 AM
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ontario
Posts: 145
Thanks for your reply.

Priced pump at the dealer $1,200 CAD. Are there further diagnostics I can do to sort this problem out? Or do these pumps die all of a sudden without warning?
__________________
ARVY

1999 E430
1999 C230 Kompressor
1992 300E (write-off)
1984 190D 2.2 (sold)
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2006, 11:41 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2004
Location: Ontario
Posts: 145
Problem solved!

The motor that runs the PSE Pump was dead. My indy was able to fit a motor from a W201 without any problem. You can definitely hear the motor when activating the power locks. I guess the new designs are quieter. However, for an $80 part, I can live with 2 seconds of buzz.
__________________
ARVY

1999 E430
1999 C230 Kompressor
1992 300E (write-off)
1984 190D 2.2 (sold)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 04:57 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page