Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 04-27-2001, 04:09 PM
Mr.W123
Guest
 
Posts: n/a


The left side of the instrument cluster on my '82 300D went dark. So yesterday I took it out to have a look at it. There are 3 little bulbs at the top behind the cluster but there are also 2 knobs close to these. Are there bulbs behind the 2 knobs? But my big problem is that I can't take the whole cluster out of the car because I can't disconnect the fuel and temp gauge connecter. How is it supposed to be disconnected??? There are also the individual wires going to the glow plug light, etc that look like they might be troublesome getting off.

Any help would be appreciated.

Reply With Quote
  #2  
Old 04-27-2001, 04:36 PM
SW SW is offline
Registered User
 
Join Date: Aug 2000
Location: Houston, TX. USA
Posts: 590
Yes, if I'm thinking what you are thinking, those are bulbs behind the knobs. Twist them 180* and pull out. The fuel and temp gauge connector can be stubborn sometimes. I usually get two small flat head screw drivers and insert them between the "hooks" that are attached to the back of the instrument and gently pry it up. You should be able to pull the glow plug light, etc. off with little force. Just remember where each one belongs when reinstalling.
__________________
2001 Dodge Ram 2500 Cummins Turbo Diesel - 4x4, auto, 3.54 gears, long bed
-------------------------------------
'92 300D 2.5 Turbodiesel - sold
'83 300D Turbodiesel - 4 speed manual/2.88 diff - sold
'87 300D Turbodiesel - sold
'82 300D Turbodiesel - sold
Reply With Quote
  #3  
Old 04-27-2001, 06:02 PM
Mr.W123
Guest
 
Posts: n/a
Success at last!



Thanks for the quick reply SW! There are bulbs behind the knobs and the left one was burned out. I replaced it and now I have light. Unfortunately none of the small bulb lights work, and all of them are perfect shape. I'll have to take apart the whole thing, but I'll do that some other day. Again thanks SW.

Reply With Quote
  #4  
Old 04-27-2001, 10:16 PM
Senior Member
 
Join Date: Mar 2001
Location: Accokeek, MD
Posts: 683
Just a guess about the other bulbs. The instrument panel has to be inserted back into the dash before all the lights will work again. When snapped into place properly the ground makes contact. If not the lights will not work. If you bent the sheet metal at the top of the dash when you took out the instrument panel then you may not be getting a proper ground.
__________________
Earl



1993 190E 2.3
2000 Toyota 4x4 Tundra
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Instrument Cluster Gauges Died S_CLASS_LOVER Tech Help 5 01-20-2005 05:43 PM
Puzzling switch behind instrument cluster in 1984 300SD Mercedes Man Diesel Discussion 7 01-20-2005 12:20 AM
Instrument cluster illumination Jassper Diesel Discussion 7 02-27-2004 09:24 PM
Brake lights and instrument cluster not working Snoopy572 Tech Help 3 02-19-2003 11:54 AM
Instrument Panel Lights - This Worked jcd Diesel Discussion 1 10-22-2001 12:47 PM



All times are GMT -4. The time now is 08:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page