Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-14-2006, 11:54 AM
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Pasadena, CA
Posts: 2
W202 722.6 Transmission Going into Limp Home Mode

I have a 99 C280, and its transmission seems to go into 'limp home' mode at random times, perhaps a couple of times per week. If I turn off the engine and restart, it ususally returns to normal. I have recently changed the transmission oil, but it has been happening prior to the fluid change.

A quick search on this forum revealed that it might be a 'sensor plate' that could cause this problem. Is this the correct diagnosis? How much does it cost to replace it at the dealer or a shop? Can this be a DIY? If so, what parts should I get, and what is the procedure?

Thank you in advance,
w202wraith

Reply With Quote
  #2  
Old 12-14-2006, 07:09 PM
C32AMG's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2004
Location: new york/orange county
Posts: 639
The first step in diagnosis is fault code retrieval of all modules. Post any stored codes.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-14-2006, 10:49 PM
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Pasadena, CA
Posts: 2
The odd thing is that my mechanic told me that there are no stored codes. I'll borrow my friend's ODB-II scanner to see if there are any codes.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-15-2006, 04:02 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2002
Location: east coast
Posts: 1,255
whenever I work on my C-classes to fix a computer or sensor issue. I always make sure my battery is 100%.
I also don't take any chances and install a new Mercedes battery every four years in my cars.

But I doubt limp home mode is activated by a weak battery on a 202.
Reply With Quote
  #5  
Old 12-15-2006, 04:11 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA & 1,150 miles S of Key West
Posts: 4,874
OBDII will not pull the trans codes. You are going to need a dealer quality scanner for that.

__________________
Terry Allison
N. Calif. & Boca Chica, Panama

09' E320 Bluetec 77k (USA)
09' Hyundai Santa Fe Diesel 48k (S.A.)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 03:58 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page