Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 12-22-2006, 08:33 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
asr/abs light?? 1992 s 600

This is the 2nd time in about 2 weeks my asr and abs light came on at the same time? both times I was driving on the freeway for about an hour or so, the first time once I turned the car off the lights didnt come back on until today ( about 2 weeks later) it seems like both times it came on after a long drive on the freeway with some traffic.

My brakes seems fine and I can accerlerate fine. Anyone know why these normally come on? I read the manual and it said when the asr comes on I shouldnt be able to accerlerate, but I can with no hessitation.


Is this just a glich? Or what should I check?


Thanks.

Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2006, 12:39 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
By the way I use cruise control a lot. Dont know if that matters but figure I would tell you guys.
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2006, 09:56 AM
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern California, U.S.A.
Posts: 8,538
One thing to check is a low voltage condition.
__________________
Paul S.

2001 E430, Bourdeaux Red, Oyster interior.
79,200 miles.

1973 280SE 4.5, 170,000 miles. 568 Signal Red, Black MB Tex. "The Red Baron".
Reply With Quote
  #4  
Old 12-23-2006, 04:31 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
really how would I do that??
Reply With Quote
  #5  
Old 12-23-2006, 06:16 PM
Moderator
 
Join Date: Dec 2001
Location: Southern California, U.S.A.
Posts: 8,538
Take it to a mechanic, and he can check to see if the alternator is properly charging, and if the battery maintains voltage under load.
__________________
Paul S.

2001 E430, Bourdeaux Red, Oyster interior.
79,200 miles.

1973 280SE 4.5, 170,000 miles. 568 Signal Red, Black MB Tex. "The Red Baron".
Reply With Quote
  #6  
Old 12-24-2006, 03:55 AM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
ok will do, but i was thinking that if it was low voltage or the alternator was going bad wouldnt the lights come on more frequently then 2 times in a span of almost 2 weeks of driving from eachother?
Reply With Quote
  #7  
Old 12-24-2006, 11:24 AM
92 400E,87 300SDL,67 230
 
Join Date: Jul 2005
Posts: 56
ASR/ABS Light

Quote:
Originally Posted by suginami View Post
One thing to check is a low voltage condition.
Put a voltmeter across the battery terminals. With car off, it should be 12V, and 13.5V or so when running.

Another place to check is the brake fluid in (both sides of) the reservoir. I had a rusted through brake line that lost fluid, and the ASR light came on. I would have expected a different light, but it did get me looking, at least! (Do you have any new puddles under the car?)

Gerry
Reply With Quote
  #8  
Old 12-24-2006, 03:51 PM
pcmaher's Avatar
Big Black V12
 
Join Date: Apr 2003
Location: Chicago, IL
Posts: 430
Have you checked the car for any fault codes? This is a good place to start.
__________________
1995 S600, 1 of 618 (sold)

"Speed is just a question of money...how fast you wanna go?"

LONG LIVE THE W140!
Visit my Web Page at www.v12uberalles.com
Reply With Quote
  #9  
Old 12-28-2006, 09:10 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
Havent checked any codes at this time, hopefully I can do it next week. But today I got in the car and the lights came on again today ( 3rd time since I had the car) I went to the gas station and when I started the car up, they were off. So a few minutes later the lights come back on again ( and stayed on when I started the car another time after that)

But the interesting thing is that when I came to a stop i could see a very small cloud of smoke comming from under the hood by the headlight (drivers side) I'm assuming it's tied to t he asr and abs light? THe only thing I can think of is the brakes?? What would you guys start with on diagnosing this? I tried looking in the car hood to find where the smoke is coming from but cant see anything??

When I read about the abs and asr light it said car's abs doesnt work anymore and the car goes in limp mode? It's weird cuz my car doesnt go into limp mode and abs still works. I would think it was just something wrong but seeing that smoke has me wondering??
Reply With Quote
  #10  
Old 12-28-2006, 09:55 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2003
Location: Phoenix
Posts: 3,726
I wouldn't assume that they are related - unlikely that they are. If it was really smoke you should smell something burning.
Reply With Quote
  #11  
Old 12-28-2006, 09:56 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
I actually smelled a VERY faint smell didn't smell like fluids actually but just smelled like smoke a little. And I noticed the smoke. It was coming from the front drivers tire/ headlight region?? But not enough smoke to track it down.
Reply With Quote
  #12  
Old 12-29-2006, 01:50 PM
Registered User
 
Join Date: May 2004
Posts: 73
Smoke is likely just a valve cover oil leak dripping oil on the exhaust manifold. It's unlikely related to the ASR/ABS light issue. Easy thing to do is inspect and clean the ABS speed sensors at each wheel. Best thing to do is start with getting codes read, if there are any. Many people seem to report that their mechanics tell them they need new ABS wiring harnesses. I don't know exactly how extensive a wiring harness this is as no one ever seems to report replacing it. You car is certainly within the years of the degrading wiring harnesses.

good luck,
Brett
__________________
1997 S600 sedan
Reply With Quote
  #13  
Old 12-29-2006, 04:42 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
Im going back to this shop that I went to next week I will have him take a look at it. I have a few things to do to get the car back in to near perfect shape. Fix the cigarette lighter, fix the amp, and figure out whats going on with these lights. Then from then on its just maintanance stuff hopefully.
Reply With Quote
  #14  
Old 01-28-2007, 01:39 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
ASR light problem.

I had 12 months of misery in my '93 500SL with the ASR cutting in randomly on 50 % of my journeys . A forum letter highlighted that I had not reset the wheel sensors after a battery change. So I 'reset' the wheel sensors by holding the steering on full lock for a few seconds on either side. Result >>> perfection!! > the last 2 months of journeys have gone like a dream >> no more Limp Home Mode !!! Worth a try?? Good luck. regards philespana.
Reply With Quote
  #15  
Old 01-28-2007, 05:00 PM
will70724's Avatar
Registered User
 
Join Date: Oct 2006
Location: vallejo ca.
Posts: 401
QUick update, a few weeks back I had the shop take a look at it and it ended up being the brake light sensor. Since then it hasnt poped up at all. Seems like everything is fine.

__________________



1992 SEL 600..... 143,000 miles
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:04 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page