Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help



Go Back   PeachParts Mercedes-Benz Forum > Mercedes-Benz Tech Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 01-22-2007, 05:22 PM
Registered User
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 1
Angry i have gremblins

My 1995 s 320 long was idling fine but when car was under load it wood start to miss i pulled obd generic codes from car random miss fires all six cylinders . changed all plugs and car run fine for about 4 weeks. car now idles ruff jumping between 600 rpms and 800 rpms , under initial load misses then is fine at speed 45 80mph have not pulled any codes yet friend has the scanner. the car has new harness .can it be bad gas

Reply With Quote
  #2  
Old 01-23-2007, 09:17 PM
Dr.Bob
 
Join Date: Jan 2007
Location: Petersburg IL
Posts: 10
I have had problems with coil over resitor and spark plug wires going bad especially after changing spark plugs may require new set of spark plug wires and coil resitor. if this not remedy may have faulty coil over
Reply With Quote
  #3  
Old 01-24-2007, 02:44 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
Change the three coil/plug connectors under each coil. Common fault item on 104 DIS ignition system.

http://catalog.eautopartscatalog.com/mercedesshop/sophio/quote.jsp?clientid=catalog.mercedesshop&cookieid=1W70PZW4N20105RDQT&baseurl=http://catalog.peachparts.com/&partner=mercedesshop&year=1995&product=F1010-84561&application=000357360
Reply With Quote
  #4  
Old 01-24-2007, 03:21 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 141
Random miss

What are the odds all the connectors failed at the same time?
Have the HFM system tested. Look for Adaptation values and airflow volume. You're looking for something common to all the cylinders.O2 sensor ,airflow meter or large vacuum leak.
Mike
Reply With Quote
  #5  
Old 01-24-2007, 03:33 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 1999
Location: Florida / N.H.
Posts: 8,804
It is very common for the connectors to fail. They are not just connectors on HFM DIS ignition, they are resistors and they crap under load because the spring connector is just a friction fit on each of the 3 plugs under the coils.
What compounds the miss is this is a Waste Spark system, meaning the plugs are in SERIES for each coil, firing 2 cylinders . so a misfire can affect 2 cylinder even if just one connector is bad.
Also, make sure you did not use Plats on this engine ..that would be the same results.

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 12:36 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts, LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page