Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 02-25-2007, 08:51 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Exclamation Abs...bas/esp Warnings!!!

OK So I'm driving in moderate traffic and all of a sudden my dash info. screen goes crazywith Warnings/Failure of the BAS, ESP & ABS!!! Any Help as to what would cause this failure and related cures?


Thanks RJ
Reply With Quote
  #2  
Old 02-25-2007, 09:46 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA (one day 6052'53.93"N, 15049'39.24"W)
Posts: 4,865
Test the battery and alternator output.
__________________
Terry Allison
N. Calif.

09' E320 Bluetec 77k
Reply With Quote
  #3  
Old 02-25-2007, 10:34 PM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
Ok. "TM" I will do that. Thats an intersting suggestion, and I hope it is the issue...
Reply With Quote
  #4  
Old 02-25-2007, 11:36 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2007
Posts: 23
i sounds like your brake light switch is bad. ______________________________
92 400E

Last edited by hahnvroom; 02-26-2007 at 12:21 AM.
Reply With Quote
  #5  
Old 02-25-2007, 11:45 PM
msethk's Avatar
Registered User
 
Join Date: Mar 2002
Location: Tucson, AZ
Posts: 293
what kind of car do you drive?
__________________
1994 C280
2009 VW Tiguan
1993 Toyota X-tra Cab SE-5


1973 220D ... Gone, but not forgotten
1991 Alfa Romeo 164L Gone, wife MADE me forget it

2006 Hyundai Tucson... just straight out FORGOTTEN!
Reply With Quote
  #6  
Old 02-26-2007, 06:12 AM
Registered User
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 14
"msethk" I drive a 2000 E55

"hahnvroom" You are the 5th person that has mentioned this. So I will assume it must be., Thank You for your response.
Reply With Quote
  #7  
Old 02-27-2007, 02:26 AM
Registered User
 
Join Date: May 2006
Location: Bradenton, FL
Posts: 286
Quote:
Originally Posted by 1stbenz00e55 View Post
OK So I'm driving in moderate traffic and all of a sudden my dash info. screen goes crazywith Warnings/Failure of the BAS, ESP & ABS!!! Any Help as to what would cause this failure and related cures?


Thanks RJ
RJ,
I think TM Allison is correct. If the alternator output falls below 10v, you get this light show on the dash. Best to check both battery and alternator. When this happens, ABS, ESP, and BAS are all 'off'. You can still safely stop the car, but get this looked at soon.

Bob
Reply With Quote
  #8  
Old 02-27-2007, 11:18 AM
G-Benz's Avatar
Razorback Soccer Dad
 
Join Date: Apr 2001
Location: Dallas/Fort-Worth
Posts: 5,711
Check codes (normally throws three), but I'm betting on the brake light switch...My W163 and W208 threw the identical warning lights for the EXACT same issue. Replacement solved the problem on both vehicles
__________________
2009 ML350 (106K) - Family vehicle
2001 CLK430 Cabriolet (80K) - Wife's car
2005 BMW 645CI (138K) - My daily driver
2016 Mustang (32K) - Daughter's car
Reply With Quote
  #9  
Old 02-27-2007, 05:08 PM
trueog's Avatar
All Star User
 
Join Date: Feb 2005
Location: Vancouver BC Canada
Posts: 392
I had this problem and my battery tested fine. It wuz my OVP relay..
__________________
My Cars
Mercedes ML
Mercedes C-Class W203

R.I.P.
Mercedes C-Class - passed away at 318, 000 KM on March 18, 2009 Forever Missed
VW Jetta Worst Car I ever owned - Alot of problems
Reply With Quote
  #10  
Old 02-28-2007, 11:14 AM
G-Benz's Avatar
Razorback Soccer Dad
 
Join Date: Apr 2001
Location: Dallas/Fort-Worth
Posts: 5,711
Quote:
Originally Posted by trueog View Post
I had this problem and my battery tested fine. It wuz my OVP relay..
I know the OVP can have the same symptoms but on a 00 model year? I thought the OVP issues affected the mid-90-series cars?
__________________
2009 ML350 (106K) - Family vehicle
2001 CLK430 Cabriolet (80K) - Wife's car
2005 BMW 645CI (138K) - My daily driver
2016 Mustang (32K) - Daughter's car
Reply With Quote
  #11  
Old 02-28-2007, 02:27 PM
Registered User
 
Join Date: Feb 2004
Location: Walnut Creek, CA (one day 6052'53.93"N, 15049'39.24"W)
Posts: 4,865
Turn your climate control to "OFF" and then press and hold EC & REST for 5 seconds to get into diagnostic mode.

Toggle the left hand AUTO button to item #24 and monitor your batt voltage on the display.

Press EC and Rest to get out of diag mode.
__________________
Terry Allison
N. Calif.

09' E320 Bluetec 77k
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 05:33 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page