Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-23-2001, 06:33 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Location: Georgetown, MA
Posts: 84
I have a 82 380 SEL (Euro), CIS E system. The engine will run perfectly one day then rough the next day at all RPM's.
Very intermittent. Somedays it will run smoothly for some miles and then begin to skip and run rough. The ABS light will come on when I hit about 5 MPH. Have not yet cleaned the sensor ports and this may be the problem. However, with many of the threads that I followed on OVP, their might be a connection to the OVP sensor. The problem is that I cannot find the sensor where it is supposed to be located per the MB manuals.Does this model have a OVP sensor? The plugs, rotor and cap are all new. Although they were ready for replacement there is no difference in performance. I have run Techron through to clean the injectors and still no difference. I have been using my wifes 300SD and my daughters 300E, but I am wearing out my welcome. I need help. Before I bring it in to my independent (I am stubborn) anyone have any suggestions.
TIA
John
Reply With Quote
  #2  
Old 05-23-2001, 06:59 PM
Moderator
 
Join Date: Mar 2000
Location: Gainesville FL
Posts: 6,844
I don't think your OVP relay is the problem. It would cause intermittant not regular ABS light malfuction. At the speed you are getting the light the system does a self test on the wheel sensors. You undoubtably have a wheel speed sensor problem.

I'm guessing that you have a spark plug resistor problem for your running problem. They result in intermittant single cylinder misfires. They are easily identified with an ignition scope.
__________________
Steve Brotherton
Continental Imports
Gainesville FL
Bosch Master, ASE Master, L1
33 years MB technician
Reply With Quote
  #3  
Old 05-23-2001, 08:40 PM
Registered User
 
Join Date: May 2000
Location: Georgetown, MA
Posts: 84
Steve Thanks for the quick response. I did think that the ABS light was sensor related, especially when I did not clean out the sensor port when I put brakes in last week. I have a set of wires on the way and I will see what happens. Does the 82 380 sel (Euro) have a OVP sensor and where is it?

Thanks again

John
Reply With Quote
  #4  
Old 05-24-2001, 04:56 AM
Registered User
 
Join Date: Mar 2001
Location: Sydney Australia
Posts: 23
My 85 380sel (Euro) OVP Relay part number is 126 540 47 45 located in the fuse box with a red 10 amp fuse on top.
I hope this helps!
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OVP relay question schumi Tech Help 1 06-22-2004 01:56 PM
How to open up OVP relay? Freestyler Tech Help 7 03-25-2004 10:41 AM
OVP Overload relay testing? caseybuttons Tech Help 0 10-26-2003 06:13 PM
Over Voltage Protection (OVP) Relay naughton.patric Tech Help 0 06-20-2002 04:35 PM
help me locate the OVP relay on '75 450SL domchang Tech Help 6 10-06-2001 10:45 PM



All times are GMT -4. The time now is 07:14 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page