Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 05-24-2001, 09:33 AM
Posts: n/a
I just recently purchased this 560 with 120,000 miles. The following service has been done recently: Timing chain, Valve seals, new injectors. The car was running fine until the other day i was coasting down the street using the cruise control (which hardly ever works, but worked at that time) when the engine began to miss. The miss is if one cylinder isn't firing properly. I have done the following. CO mixture set (Duty cycle=50%, -2Ma), New plugs (W7DC), checked ignition wires (OK), cleaned cap and rotor, took apart Overvoltage relay and resoldered all connections,verified all vacuum connections, and reset computer. All I can say is I'm stumped...I can usually figure this stuff out but not this time. I have also added injector help. Any other ideas would be appreciated. (By the way great Site!)

One more thing....While working on this car I noticed a hose from the air pump was off. I replaced it and clamped it down, and within the day it blew off again. Why is there so much pressure here? Is this contibuting to my engine problem? I don't wont this thing to blow my engine seals....should i just leave it disconnected?


[Edited by rsdiocee on 05-24-2001 at 12:15 PM]
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Timing a 1984 560 sel rkristoff Tech Help 2 12-03-2004 08:07 AM
560 SEL - Hard to Start jgl1 Tech Help 6 11-21-2004 12:57 AM
sel engine switched in to an sl, VIN #? tmaheras SL Forum 2 08-16-2003 10:00 PM
560 SEL - 1988 Life Extension Q's McLaren Tech Help 5 08-06-2003 10:01 AM
'88 560 SEL - Nagging issues - please help? McLaren Tech Help 6 08-17-2002 02:31 AM

All times are GMT -4. The time now is 04:33 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page