Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 05-25-2001, 05:48 PM
Mr. BILL's Avatar
Ghoulardi Rules!
 
Join Date: Aug 2000
Location: Austin, TX
Posts: 576
The weirdest thing happened today, I picked up my boss at the airport this morning and the A/C quit blowing cold air. It was blowing barely cool air but not removing any humidity.

Then, when I dropped him off again, as soon as I started the engine up, cold air! So far, the rest of today, it's working fine.

Could I have a bad switch? I hope that's all it is.

__________________
Mr. BILL

91 300E 120K
90 300SE 275K (sold)
92 BMW 525iM 120K
90 BMW 525iA 175K
85 300D 175K (sold)
84 300SD 245K (sold)
Reply With Quote
  #2  
Old 05-25-2001, 10:11 PM
Registered User
 
Join Date: Mar 1999
Location: Suwanee, GA, USA
Posts: 4,712
This idicates a slip or an overload on the A/C gas system. I would check and make sure that the auxillary fans are working on the low speed when the gas pressure is high.

Good luck
__________________
Benzmac:
Donnie Drummonds
ASE CERTIFIED MASTER AUTO TECHNICIAN
MERCEDES SPECIALIST 11 YRS
Reply With Quote
  #3  
Old 05-26-2001, 12:02 AM
Mr. BILL's Avatar
Ghoulardi Rules!
 
Join Date: Aug 2000
Location: Austin, TX
Posts: 576
Thanks Donnie,

How do I check the fans? I have noticed that sitting in traffic or a drive through, the temp goes up to 100-105, then the fan comes on and the temp goes down to 85.

Do you think there is any connection?
__________________
Mr. BILL

91 300E 120K
90 300SE 275K (sold)
92 BMW 525iM 120K
90 BMW 525iA 175K
85 300D 175K (sold)
84 300SD 245K (sold)
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'84 300SD W126 - A/C clicks off dead once it reaches dialed in temp bodyart27 Diesel Discussion 7 08-12-2005 04:19 PM
Winters over and A/C season begins pdxman Diesel Discussion 7 03-13-2004 02:38 PM
91 300SEL - Idle drops when A/C is on Mike Murrell Tech Help 2 09-05-2003 09:27 AM
'84 300SD W126 - A/C Question - the saga continues bodyart27 Diesel Discussion 13 06-23-2003 06:32 PM
Bad odor from A/C and Refrigerant leakage Holson Adi Tech Help 5 01-17-2003 03:00 PM



All times are GMT -4. The time now is 04:05 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page