Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-04-2001, 04:35 PM
mbotting
Guest
 
Posts: n/a
when driving the car I lose what appears to be all electrical power for 1 to 3 seconds (loss of all gauge indications, indicator lights, ignition)
if power is off for a short period, the car restores itself; if off longer, I need to restart the engine.
I checked all visible connections on the battery, fuse and relay box; all are tight. (I did not check the ignition switch, yet).
Most times I can drive the car with no problem, however yesterday it happened three times within a few minutes of each other; and then was okay to get back home.
Any ideas?

Thanks for the help.
Michael
Reply With Quote
  #2  
Old 06-04-2001, 04:58 PM
David C Klasse's Avatar
CheFrac is Back!
 
Join Date: Jan 2001
Location: Mission Hills in the City of San Diego
Posts: 2,352
It seems like the ignition switch to me...
Have you check all fuses also? Just to be safe? Corrossion is possible... I am not sure how this would affect the problem you describe, but no harm no foul!
Good luck.
__________________
2006 E350 w/ 155k miles (Daily Driver)

Previous:
1993 300E 3.2L Sedan w/ close to about 300k miles
2003 E500 Brilliant Silver (Had 217k miles when totalled!)
1989 300E with 289,000 miles (had for <1 yr while in HI)
03 CLK 500 cabrio (Mom's)
2006 C230k (Dad's)
1999 S420 (Mom's/Dad's)
2000 C230k Sport sedans
2001 CLK320 Cabrio (Mom's)
1995 C280 My First Mercedes-Benz... (155k miles. EXCEPTIONAL AUTOMOBILE. Was Very hard to let go of!)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-04-2001, 05:44 PM
rcmktg
Guest
 
Posts: n/a
Electrical open

Since the 30 wire (always battery voltage) feeds all accessory and run conditions, it may be possible to monitor voltage to an "always on" component, such as the clock or parking lights. Jump wire a low wattage bulb and socket, such as a test light into one of those circuits and place it where you can see it safely while driving. If it stays lighted when the engine dies, the problem is most likely in the ignition switch. The same test can be used on the 15 wire from the switch after you know that the 30 circuit is always live.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
1992 500SL ASR Problem jrodnar SL Forum 10 12-22-2008 12:18 PM
190E running problem 85-190E Tech Help 5 05-10-2003 11:47 PM
1992 190E 2.3 Exhaust/Noise Problem jackm Tech Help 1 03-20-2003 06:47 PM
190E climate control problem ibdegen Tech Help 3 08-16-2002 06:27 PM
Another 240D Aux Fan Electrical Problem WmHarlow Tech Help 2 09-25-2000 11:24 AM



All times are GMT -4. The time now is 09:42 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page