Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 06-28-2001, 01:33 AM
Registered User
 
Join Date: Sep 1999
Location: montreal,quebec,canada
Posts: 53
300d 1984

1. With fuse 1 in when i put the lights on the fuel and temp guages jump to three quarters.

2.with fuse 1 out the instrument lights are off ; the guages read ok when i switch the lights on BUT when i use the turn signal or the hazard light the guages start jumping again.


Where do i look???
would appreciate some help.
regards
Reply With Quote
  #2  
Old 12-23-2001, 08:37 PM
Steve019
Guest
 
Posts: n/a
I found this post on a search. I am having similar problems. Everything works fine until I turn the lights on, then guages go nuts and instrument lights go out as I drive. When I come to a stop they com on again. Did you ever fix your problem?
Reply With Quote
  #3  
Old 12-23-2001, 08:49 PM
Registered Diesel Burner
 
Join Date: Aug 2001
Location: Northern Virginia
Posts: 2,911
I had very strange gauge and other electrical problems on a non-Mercedes vehicle once. To some extent I attribute the previous owner selling the vehicle because of this because the altenator light stayed on all the time.

It was a short in one of the dual-element turn signal bulbs. When one of the filaments broke, it fell down against the other filament. This created an electrical issue because power would be applied when and where not "expected" by the system.

A simple inspection of all your dual element bulbs is a cheap attempt at a fix. I think in most Mercedes only the front turn signal bulbs are dual element. Take them out and look for a broken filament that might be fallen against the other filament.

Man, I hope this is it.

Ken300D
Reply With Quote
  #4  
Old 12-24-2001, 12:37 PM
Steve019
Guest
 
Posts: n/a
Thanks for the info. Stayed up most of last night troubleshooting the problem. Couldn't see driving to church tonight with no dash lights. Found a bad ground wire. The terminal lug had broken off. When I pulled the cluster the wire was not attached to anything. I re-grounded it and everything went back to normal. Just wish it wasn't 25 deg and dark, but a 100w bulb in the trouble light makes for a good hand warmer.
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flickering lights - alternator problem? HELP 280S Tech Help 5 10-13-2004 01:58 PM
300E flickering interior lights chazola Tech Help 2 03-25-2004 11:54 PM
87 300E lights flickering??? sach_deva Tech Help 1 02-22-2002 03:39 AM
300E - flickering lights Zeus Tech Help 12 01-03-2002 05:54 PM
Flickering Lights Mercedes Fred Tech Help 2 07-24-2001 12:25 PM



All times are GMT -4. The time now is 10:07 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page