Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 06-28-2001, 11:21 PM
Registered User
Join Date: Apr 1999
Location: N.E. Ohio
Posts: 152
The a/c on my 1987 300E is acting strange. It works fine on start up but sometimes when I shut the car off and re-start it, the compressor does not engage. This does not happen all the time but it does happen on occasion. Usually when I re-start the car the compressor will engage and work as it should. If it doesn't engage on first re-start it will on the second re-start. Has anyone had this problem? The compressor is about 18 months old and the refrigerant level is correct. I am looking for suggestions where to start. Could this be the climate control unit? The ignition switch? The speed sensor on the compressor? The relays? Thanks in advance for your suggestions.

1999 SL 500 Sport (30K miles)
1998 E320 (SOLD)
1989 560SL (SOLD)
1987 300E (TOTALED)
1986 300E (SOLD)
1984 300SD (SOLD)
Reply With Quote
Old 06-29-2001, 12:33 AM
Mike Murrell's Avatar
Registered User
Join Date: Feb 2000
Posts: 2,141
Lots of possibilities here; you might consider the following thread. I also wonder if there could be an intermittent short in the climate control?

91 500SL A/C Compressor will not Engage
Mike Murrell
1991 300-SEL - Model 126
M103 - SOHC

James Madison - Oppressors can tyrannize only when they achieve a standing army, an enslaved press, and a disarmed populace.

Liberty Firearms Training - After years of trying to regulate California criminals with a never ending stream of gun control laws they have still not given up with the belief that if they make something a crime that criminals will miraculously start obeying the law.
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
'94 E420 A/C Erratic Behavior weilands3 Tech Help 2 08-24-2004 06:40 PM
1988 300 SEL, A/C, not used for long time? rbellamy1 Tech Help 4 07-18-2003 03:46 PM
is a/c and central locking system on the same vacuum system? 79 300CD Diesel Discussion 4 05-06-2003 03:04 PM
1994 E420 A/C problem.....advise needed JerryS Tech Help 1 01-19-2003 04:08 PM

All times are GMT -4. The time now is 10:52 AM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page