Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 10-08-2007, 09:38 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: rocklin, ca
Posts: 2
Question 2001 c320 Electronic issue (help!)

Hey folks. I changed my battery yesterday and yes this is something I have done many times over the course of my life. disconnect the neg. first and reconnect the neg. last. Well now the fuel guage reads "0" wipers, sunscreen, turn signals, trunk release are all now inopertive!
I read that this is not the first time this has occured. It seems that I may have blown up the rear SAM unit in the trunk? If this is the case what did I do wrong? Where do I buy a SAM? How do I troubleshoot this?
Thanks for any and all advise..
Jay
Reply With Quote
  #2  
Old 10-08-2007, 09:52 AM
slk230red's Avatar
WECO Installer
 
Join Date: Jul 2006
Location: Tampa, FL
Posts: 814
Have you checked all of your fuses?
__________________

1993 190E 2.3
2001 SLK230
1971 LS5 (454) Corvette Convertible
Reply With Quote
  #3  
Old 10-08-2007, 09:57 AM
Registered User
 
Join Date: Oct 2007
Location: rocklin, ca
Posts: 2
Yep!
Reply With Quote
  #4  
Old 10-08-2007, 10:08 PM
Registered User
 
Join Date: Apr 2006
Location: Aiken, SC
Posts: 204
I've read several posts about battery replacement. There seems to be a trend where is you disconnect the old, swap in the new, and strange things happen. My owners manual talks about a list of functions that might have to be reset. When I replaced the cruise control switch my battery was disconnected overnight, when I hooked it up everything worked fine, just had to reset the radio code. I believe it has to do with inturupting power and the "computers" still having date stored, which get corupted when you reconnect. I'd try diconnecting the batter for several hours, or overnight, then connecting agin to see what happens. Good Luck, Chuck
__________________
2000 C230 Kompressor "Frosty"

2007 PT Cruiser
2001 VW TDI Beetle
1999 Landrover Discovery II
1971 Corvette

Gone: 97 Cabrio, 83 240D, 93 VW Eurovan, 95 Volvo 850, 93 Chevy Astro Van, 77 VW Bus, 99 VW Jetta, 74 VW Bus
Reply With Quote
  #5  
Old 11-09-2007, 10:27 AM
Registered User
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 3
battery

The Benz shop ususally hooks a computer up to the car after changing the battery to re-set things...
Reply With Quote
  #6  
Old 11-09-2007, 11:26 AM
david s poole
 
Join Date: Mar 2005
Location: dallas
Posts: 1,822
unfortunately the sam[rear]will be your problem.these units are relatively cheap from benz[you get what would normally be about 600 worth of electronics for about half].you would have had to hook up a battery jump box to prevent this and it still may have gone belly up down the road.the good news is that these units are plug and play.
__________________
David S Poole
European Performance
Dallas, TX
4696880422

"Fortune favors the prepared mind"
1987 Mercedes Benz 420SEL
1988 Mercedes Benz 300TE (With new evaporator)
2000 Mercedes Benz C280
http://www.w108.org/gallery/albums/A...1159.thumb.jpg
Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On




All times are GMT -4. The time now is 01:48 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2018, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2018 Pelican Parts LLC - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page