Parts Catalog Accessories Catalog How To Articles Tech Forums
Call Pelican Parts at 888-280-7799
Shopping Cart Cart | Project List | Order Status | Help




Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 07-11-2001, 09:00 PM
AucklandGuy
Guest
 
Posts: n/a
This problem has crept up on me over the past month or so, and now seems to have stabilized without getting worse:

When firing up the engine in the morning, there is a pronounced mechanical 'clatter' and the engine rocks/shakes for a couple of seconds before settling down to idle. The whole front end of the car shakes too.

I'm wondering if this could be the engine mounts? Or perhaps something related to the timing chain?

Secondly, the exhaust seems to be emitting white smoke/steam while the revs are high on start-up/warm-up. There's no visible exhaust emission for the first ten seconds or so, and then white smoke appears. After a few hundred yards of driving, the smoke disappears.

The smoke doesn't smell of antifreeze: just a slightly rich exhaust. However, my coolant levels have always dropped a little over time, needing topping up every month or so.

Could a little coolant be leaking from somewhere overnight, and then get burnt off in the first few seconds after start-up?

Suggestions welcome!

Reply With Quote
Reply

Bookmarks

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is On
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
93 190E hard to start drolyat Tech Help 5 06-30-2003 10:55 PM
Please help me start a non-starting 240D. ericnguyen Diesel Discussion 4 05-15-2003 10:58 AM
Please help me start a non-starting 240D. ericnguyen Tech Help 2 05-15-2003 08:02 AM
260E has sparks but will not start saumil Tech Help 3 08-17-2001 03:29 PM
1991 420SEL - beginning of a cold start problem DieselGuy Tech Help 1 07-30-2001 04:56 AM



All times are GMT -4. The time now is 03:38 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2017, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page