Parts Catalog Accessories Catalog Tech Info Tech Forums
  Search our site:    
 Cart  | Project List | Order Status | Help    

Go Back   PeachParts Mercedes ShopForum > Technical Information and Support > Tech Help

LinkBack Thread Tools Display Modes
Old 07-17-2001, 08:04 AM
Posts: n/a

Anytime the car sets for a number of hours (overnight) it starts normally, then after about two seconds it runs rough for about 3-5 minutes, then smooths out to normal. First thought was that air was getting into the fuel system but we have eliminated that through substitution of a hand pump and pumping fuel through the system prior to starting. When it begins getting rough after a second or two after starting it, the engine will sometimes die because of the "missing" effect. During the missing, it runs much like when one changes filters and the air has not completely been eliminated.

On another 350SDL with the same problem we went to the extent of replacing the injection pump and the fuel feed pump - this did not solve the problem.

Please help.


[Edited by rbdrost on 07-18-2001 at 06:51 AM]
Reply With Quote
Old 07-17-2001, 09:27 AM
Join Date: Mar 1999
Location: Tucker, Ga USA
Posts: 12,153
You might have the compression checked with warm engine & then allowed to cool down overnight and checked cold. Many times this engine will have compression problems.
MERCEDES Benz Master Guild Technician (6 TIMES)
ASE Master Technician
Mercedes Benz Star Technician (2 times)
44 years foreign automotive repair
27 Years M.B. Shop foreman (dealer)
MB technical information Specialist (15 years)
190E 2.3 16V ITS SCCA race car (sold)
1986 190E 2.3 16V 2.5 (sold)
Retired Moderator
Reply With Quote
Old 07-18-2001, 06:49 AM
Posts: n/a
350SDL rough idle

Sounds like a reasonable test and it is one that we have made - compression was OK. This was also pretty much eliminated as a cause because when it starts, is runs smoothly for a few seconds - after that is when is goes to running rough for a period of a couple of minutes. Is there any pump adjustment? Noticed that there is an adjustable bolt on the back of the pump - just above the electrical connection. What does the electrical connection control? When it is running rough it changes slightly when I disconnet the electrical plug.

Help - Bob
Reply With Quote


Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
350SDL Cold Start Problem? ezrider Diesel Discussion 11 12-15-2002 10:54 PM
350SDL Won't Start -Alarm & Glow plug Module ? ezrider Diesel Discussion 0 12-12-2002 11:54 PM
W124 hard to start, rough idle/acceleration Matt565 Tech Help 5 06-02-2002 11:53 AM
560SEL hard start /low rough idle algae1 Tech Help 0 05-30-2002 09:49 AM
91 300se - rough start RobertW Tech Help 3 11-01-2001 07:41 PM

All times are GMT -4. The time now is 11:13 PM.

Powered by vBulletin® Version 3.8.7
Copyright ©2000 - 2016, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
Copyright 2011 Pelican Parts - Posts may be archived for display on the Peach Parts or Pelican Parts Website -    DMCA Registered Agent Contact Page